Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Η Βόρεια Κορέα παραμένει πυρηνική απειλή, διατηρούνται οι οικονομικές κυρώσεις

Trump: Η Βόρεια Κορέα παραμένει πυρηνική απειλή, διατηρούνται οι οικονομικές κυρώσεις
Πρόκειται για μία αντιφατική δήλωση του Trump, καθώς μόλις την Πέμπτη (21/6) είχε υποστηρίξει, πως η Βόρεια Κορέα ανατινάζει τις πυρηνικές της εγκαταστάσεις
Δέκα ημέρες μόλις μετά την ιστορική συνάντηση κορυφής με τον Kim Jong Un, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump χαρακτήρισε εξαιρετικά μεγάλη απειλή το πυρηνικό οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας, προκειμένου να αιτιολογήσει τη διατήρηση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Πιονγκγιάνγκ.
Πρόκειται για μία αντιφατική δήλωση του Trump, καθώς μόλις την Πέμπτη (21/6) είχε υποστηρίξει, πως η Βόρεια Κορέα ανατινάζει τις πυρηνικές της εγκαταστάσεις.
«Δεν υφίσταται πλέον Πυρηνική Απειλή από την πλευρά της Βόρειας Κορέας», είχε δηλώσει εξάλλου ο Αμερικανός πρόεδρος κατά την επιστροφή του στην Ουάσινγκτον μετά την συνάντηση κορυφής της Σιγκαπούρης στις 12 Ιουνίου του 2018.
Όμως η προεδρική δήλωση που εστάλη στο Κογκρέσο χθες (22/6) είχε εντελώς διαφορετικό τόνο στην εξήγηση που έδινε για τους λόγους για τους οποίους η Ουάσινγκτον θα διατηρήσει τις σοβαρές οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλλει στην Πιονγκγιάνγκ.
«Η παρουσία και ο κίνδυνος διάδοσης σχάσιμου υλικού για στρατιωτικούς σκοπούς στην κορεατική χερσόνησο και οι πράξεις και οι πολιτικές της Βόρειας Κορέας συνεχίζουν να συνιστούν εξαιρετικά μεγάλη απειλή για την εθνική ασφάλεια, την εξωτερική πολιτική και την οικονομία των ΗΠΑ», σημείωσε ο Trump.
Στην επίσημη αυτή δήλωση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αιτιολογούσε με αυτόν τον τρόπο τη διατήρηση των κυρώσεων κατά της Πιονγκγιάνγκ και την παράταση κατά έναν χρόνο ακόμη «της εθνικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης» που είχε κηρυχθεί το 2008 σχετικά με αυτήν.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης