Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος: Τα εθνικά μας θέματα οφείλουμε να τα υπερασπιζόμαστε υπό όρους αρραγούς ενότητας

Παυλόπουλος: Τα εθνικά μας θέματα οφείλουμε να τα υπερασπιζόμαστε υπό όρους αρραγούς ενότητας
"Oι Έλληνες, μόνον υπό συνθήκες αρραγούς ενότητας μεγαλουργήσαμε", τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος
«Τα εθνικά μας θέματα οφείλουμε να τα υπερασπιζόμαστε υπό όρους αρραγούς ενότητας», ανέφερε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, από την Ύδρα, όπου βρίσκεται για τις εορταστικές εκδηλώσεις που οργανώνονται με αφορμή τη συμπλήρωση 183 χρόνων από το θάνατο του Υδραίου Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη.
Ο κ. Παυλόπουλος, μετά την κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Ανδρέα Μιαούλη, δήλωσε τα εξής:
«Η καρδιά του Ανδρέα Μιαούλη, από εδώ, την Ύδρα, στέλνει διαχρονικό μήνυμα με αποδέκτες τον Λαό μας και το Έθνος μας. Ένα μήνυμα με δύο, συμπληρωματικές μεταξύ τους, πτυχές.
I. Η πρώτη πτυχή μας θυμίζει το Εθνικό μας Χρέος, όπως το αποδίδει ανά τους αιώνες ο άρκος των Αθηναίων Εφήβων: «Την Πατρίδα ουκ ελάσσω παραδώσω, πλείω δε και αρείω όσης αν παραδέξωμαι».
II. Και η δεύτερη πτυχή μας θυμίζει ότι, ιδίως τα Εθνικά μας Θέματα, Θέματα υπαρξιακά για τον Λαό μας και το Έθνος μας, οφείλουμε να τα υπερασπιζόμαστε υπό όρους αρραγούς ενότητας. Διότι η Ιστορία δεν πρόκειται να μας συγχωρήσει την άγνοια του ότι εμείς, οι Έλληνες, μόνον υπό συνθήκες αρραγούς ενότητας μεγαλουργήσαμε. Ενώ ο διχασμός και η διχόνοια μας στοίχισαν πολύ ακριβά, ακόμη και τμήματα του Εθνικού μας Κορμού».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης