Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Στην αντεπίθεση περνά η May - Κατηγορεί τις Airbus, BMW και Siemens για ακατάλληλες απειλές σχετικά με το Brexi

BBC: Στην αντεπίθεση περνά η May - Κατηγορεί τις Airbus, BMW και Siemens για ακατάλληλες απειλές σχετικά με το Brexi
Οι ηγέτες πέντε μεγάλων ομάδων επιχειρηματικών λόμπι προειδοποίησαν τη May ότι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα για το Brexit θα κοστίσει στην οικονομία δισεκατομμύρια λίρες
Στην αντεπίθεση περνά η βρετανική κυβέρνηση μετά τις προειδοποιήσεις πολυεθνικών εταιρειών μεταξύ των οποίων η Airbus και η BMW ότι ο αντίκτυπος του Brexit είναι μεγάλος και επιβλαβείς για τις εταιρείες που θα παραμείνουν στη χώρας.
Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Jeremy Hunt, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση May, μιλώντας στο BBC κατηγόρησε την Airbus και τις άλλες μεγάλες εταιρείες για εντελώς ακατάλληλες απειλές και υπονόμευση της πρωθυπουργού Theresa May σχετικά με το Brexit.
Η αεροναυπηγική Airbus εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα την ισχυρότερη προειδοποίησή της σχετικά με τον αντίκτυπο της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας ότι η «έξοδος χωρίς συμφωνία θα την αναγκάσει να επανεξετάσει τη μακροπρόθεσμη θέση της και να θέσει σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας».
Άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες που διατηρούν έδρα στη Βρετανία άρχισαν επίσης να εκφράζουν ανησυχίες για την έλλειψη σαφήνειας σχετικά με τους όρους για το εμπόριο στην μετά Brexit εποχή..
«Ήταν εντελώς ακατάλληλο για τις επιχειρήσεις να κάνουν τέτοιου είδους απειλές για έναν πολύ απλό λόγο - είμαστε σε μια απολύτως κρίσιμη στιγμή στις συζητήσεις του Brexit και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περάσουμε πίσω από την Theresa May» τόνισε ο Hunt.
Ωστόσο, και η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW προειδοποίησε ότι η εταιρεία θα πρέπει να καταρτίσει σχέδια έκτακτης ανάγκης μέσα στους επόμενους μήνες, αν η βρετανική κυβέρνηση δεν αποσαφηνίσει σύντομα τη θέση της για το Brexit ενώ ο γερμανικός βιομηχανικός όμιλος Siemens δήλωσε ότι χρειάζεται επειγόντως σαφήνεια σχετικά με το πώς θα πρέπει να οργανωθούν οι επιχειρήσεις.
Οι ηγέτες πέντε μεγάλων ομάδων επιχειρηματικών λόμπι προειδοποίησαν επίσης την βρετανίδα πρωθυπουργό ότι η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα γύρω από το Brexit θα μπορούσε να κοστίσει στην οικονομία δισεκατομμύρια λίρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης