Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Λονδίνο ο Τσίπρας – Αύριο 26/6 η συνάντηση με την πρωθυπουργό Theresa May και με τον αρχηγό των Εργατικών, J. Corbyn

Στο Λονδίνο ο Τσίπρας – Αύριο 26/6 η συνάντηση με την πρωθυπουργό Theresa May και με τον αρχηγό των Εργατικών, J. Corbyn
Οι επενδύσεις στο στόχαστρο της τριήμερης επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Μ. Βρετανία
Επίσκεψη στο Λονδίνο πραγματοποιεί από σήμερα Δευτέρα 25/6 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αύριο Τρίτη 26/6 θα έχει συνάντηση με την πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας, Theresa May και με τον αρχηγό των Εργατικών J. Corbyn.
Βάσει του προγράμματος του πρωθυπουργού, σήμερα θα έχει συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Θυάτειρων και Μεγάλης Βρετανίας, κ. Γρηγόριο, ενώ στις 18:00 το απόγευμα θα συναντήσει νέους εργαζόμενους και επιστήμονες που ζουν και εργάζονται στην Αγγλία.
Αύριο Τρίτη 26/6 στις 09:00 το πρωί (τοπική ώρα) ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με οικονομικούς παράγοντες από το Σίτι του Λονδίνου, στις 16:00 θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Theresa May και στις 18:00 θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, J. Corbyn.
Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Λονδίνο ολοκληρώνεται την Τετάρτη 27/6, με την ομιλία του (στις 14:15 τοπική ώρα) στο London Business School.
Στόχος της επίσκεψης του πρωθυπουργού είναι πέρα από την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας – Μ. Βρετανίας, η προσέλκυση επενδύσεων για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επίσκεψη έχει ιδίως τον χαρακτήρα της ενίσχυσης της εξωστρέφειας και της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, για την οποία έχει υπάρξει αυξημένο ενδιαφέρον και από την επενδυτική/χρηματοπιστωτική κοινότητα του Σίτι.
Σε αυτό το πλαίσιο, θα υπάρξουν σχετικές επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού με σημαίνοντα στελέχη αυτής της κοινότητας, ώστε να συζητηθούν θέματα ως προς τους τομείς για τους οποίους εκδηλώνεται επενδυτικό ενδιαφέρον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης