Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,3 Ρίχτερ στην Πύλο - Αισθητός σε όλη την Πελοπόννησο - Στον χορό των Ρίχτερ και η Θεσσαλονίκη

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,3 Ρίχτερ στην Πύλο - Αισθητός σε όλη την Πελοπόννησο - Στον χορό των Ρίχτερ και η Θεσσαλονίκη
Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι για τη δόνηση στην Πύλο
(upd) Στον χορό των Ρίχτερ μπήκε σήμερα το πρωί και η Θεσσαλονίκη ύστερα από τον ισχυρό σεισμό των 5,3 Ρίχτερ που καταγράφηκε στις 08:15 σήμερα το πρωί στην Πύλο, ο οποίος και έγινε αισθητός σε όλη την Πελοπόννησο.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός στην Πύλο σημειώθηκε σε θαλάσσιο χώρο, 34 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Πύλου και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.
«Πρέπει να είναι ο κύριος σεισμός» εκτίμησε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος υποστήριξε ότι σε κάθε περίπτωση οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου.
Ο κ. Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός, επεσήμανε ότι πιθανότατα επρόκειτο για τον κύριο σεισμό, καθώς και ότι το επίκεντρό του ήταν πάνω στο ελληνικό τόξο ενώ τόνισε ότι δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.
Από την πλευρά του ο Γ. Παπαδόπουλος, διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου υποστήριξε ότι λίγα λεπτά μετά τα 5,3 Ρίχτερ καταγράφηκαν δύο μετασεισμοί έντασης 3,4 Ρίχτερ και 2,4 Ρίχτερ, και εμφανίστηκε και αυτός καθησυχαστικός αν και υποστήριξε ότι ασφαλή συμπεράσματα θα μπορούν να εξαχθούν σε 48 ώρες.
Εν τω μεταξύ, λίγο μετά τις 11:00 το πρωί σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, o σεισμός σημειώθηκε στις 11:21 και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5χλμ.
Το επίκεντρο ήταν μεταξύ των λιμνών Βόλβη και Κορώνεια.
Ακολούθησε, τρία λεπτά αργότερα, στις 11:24, ακόμα ένας σεισμός 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε εστιακό βάθος επίσης 5χλμ.
Σημειώνεται πως στην ίδια περιοχή την Τρίτη 20 Ιουνίου του 1978, στο χωριό Στίβος, που βρίσκεται μεταξύ των λιμνών Κορώνεια και Βόλβη, είχε σημειωθεί ο μεγάλος σεισμός των 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που άφησε πίσω του  49 νεκρούς.

(πρώτη ενημέρωση Δευτέρα 25 Ιουνίου 08:26)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης