Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου: Ζητούμενο για τη μεταμνημονιακή περίοδο η δίκαιη ανάπτυξη και η μείωση της ανεργίας

Σβίγκου: Ζητούμενο για τη μεταμνημονιακή περίοδο η δίκαιη ανάπτυξη και η μείωση της ανεργίας
Η έξοδος από τα μνημόνια έγινε εφικτή χάρη στις πολιτικές μας επιλογές και στην επιλογή συμμαχιών είπε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση πως το ζητούμενο για τη μεταμνημονιακή περίοδο της Ελλάδας είναι η δίκαιη ανάπτυξη και η μείωση της ανεργίας με περισσότερες θέσεις εργασίας και περισσότερα δικαιώματα για τους εργαζόμενους διατύπωσε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, η οποία υποστήριξε πως η έξοδος από τα μνημόνια έγινε εφικτή «επειδή υπήρξαν εκείνες οι πολιτικές επιλογές και εκείνη η επιλογή συμμαχιών, που κατέστησαν τη χώρα μας από μέρος του προβλήματος σε μέρος της λύσης».
«Σίγουρα μπορούμε να κοιτάξουμε τη νέα περίοδο με μεγαλύτερη αισιοδοξία και να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα σε νέες βάσεις.
Αυτό ήταν από την αρχή η επιδίωξη της ελληνικής πλευράς» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» η κα.Σβίγκου, η οποία επιτέθηκε στη ΝΔ υποστηρίζοντας ότι έχει περιέλθει σε στρατηγικό αδιέξοδο μετά τη διάψευση όλων των αφηγημάτων της και στο επίπεδο της οικονομίας.
Όσον αφορά την επόμενη ημέρα των μνημονίων, η κα.Σβίγκου υπογράμμισε πως το ζητούμενο τη νέα περίοδο είναι «πώς η ανάπτυξη θα είναι πραγματικά δίκαιη, πώς θα μειωθεί η ανεργία και θα δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας με περισσότερα δικαιώματα για τους εργαζομένους και αυτό σηματοδοτεί και η πρόβλεψη για την αύξηση του κατώτατου μισθού και η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων».
Κληθείσα να σχολιάσει την εκλογική νίκη Erdogan στην Τουρκία η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ελπίδα ο Erdogan να αντιληφθεί ότι η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας.
«Ο Erdogan έχει να διαχειριστεί μία οικονομική κρίση και αντιδράσεις από πολίτες, οι οποίοι θέλουν μία άλλη προοπτική για την Τουρκία.
Είναι πολύ θετικό γεγονός η είσοδος στη Βουλή του Αριστερού HDP με τον αρχηγό Demirtas να είναι στη φυλακή όπως και πολλοί βουλευτές και αυτό είναι ένα σημάδι της Τουρκίας που αντιστέκεται και που θέλει αλλαγές στην ασκούμενη πολιτική» υποστήριξε η κα.Σβίγκου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης