Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οργή τραπεζιτών για τα «παιχνίδια» των Μπόμπολα, Κούτρα, Καλλιτσάντση, που τα θεωρούν... γελοία - «Μη λησμονούν... μας χρωστούν 1,35 δισ.»

Οργή τραπεζιτών για τα «παιχνίδια» των Μπόμπολα, Κούτρα, Καλλιτσάντση, που τα θεωρούν... γελοία - «Μη λησμονούν... μας χρωστούν 1,35 δισ.»
Το προσεχές διάστημα θα υπάρξει συνάντηση των διοικήσεων των ελληνικών τραπεζών με επίκεντρο τον Ελλάκτωρα
Οργισμένες εμφανίζονται οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών με τα επικοινωνιακά "παιχνίδια" των βασικών μετόχων του Ελλάκτωρα, δηλαδή των Μπόμπολα, Κούτρα και αδελφών Καλλιτσάντση.
Όπως αναφέρουν κορυφαίοι Έλληνες τραπεζίτες στο bankingnews.gr παρά τις παροτρύνσεις από τις τράπεζες και στις δύο βασικές πλευρές των μετόχων του Ελλάκτωρα να «τα βρουν», οι εμπλεκόμενοι αδιαφορούν αγνοώντας ότι ο όμιλος Ελλάκτωρ χρωστά στις τράπεζες 1,35 δισ. ευρώ.
Εάν και δεν σχολιάζουν οι τραπεζίτες συγκεκριμένες ανακοινώσεις μετόχων των τελευταίων εβδομάδων, ωστόσο θεωρούν όλη αυτήν την επικοινωνιακή μάχη εντυπώσεων, τουλάχιστον... γελοία, απαράδεκτη που εκθέτει το ελληνικό επιχειρείν διεθνώς....
Ρωτήσαμε πως σχολιάζουν την σημερινή 25/6 ανακοίνωση του Καλλιτσάντση και κανείς εκ των τραπεζιτών δεν δέχθηκε να την σχολιάσει.
Η αναφορά περί γελοιοτήτων δεν αφορά προφανώς την σημερινή ανακοίνωση Καλλιτσάντση αλλά συνολικά το επικοινωνιακό θέατρο που μαίνεται εδώ και εβδομάδες.
Μάλιστα ο SSM ο Μόνιμος Εποπτικός Μηχανισμός των Τραπεζών έχει ήδη υποβάλλει ερώτημα για την υπόθεση Ελλάκτωρα σε ελληνική τράπεζα.
(Το bankingnews ωστόσο είναι σε θέση να γνωρίζει ότι όλα τα δάνεια του Ελλάκτωρα είναι ενήμερα ενώ υπάρχουν αρκετά μεγάλες εξασφαλίσεις για τα δάνεια ύψους 1,35 δισ και εγγυητικών)

Οι τραπεζίτες πιστεύουν ότι στις 29 Ιουνίου, στην τακτική Γενική Συνέλευση θα υπάρξει αναβολή και ότι ουσιαστικά σε 20 περίπου ημέρες αργότερα που θα υπάρξει επαναληπτική Γενική Συνέλευση, μία εκ των δύο πλευρών θα κερδίσει.
Με το «νικητή» οι τράπεζες θα διαπραγματευτούν πως θα κλείσει μια τρύπα 80-100 εκατ. ευρώ και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές μετόχων είτε θα τα βρουν είτε η μια πλευρά θα εξαγοράσει τη συμμετοχή της άλλης.
Οι τράπεζες δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσουν εκ νέου τον Ελλάκτωρα, ούτε να συμμετάσχουν σε παιχνίδια αγοραπωλησιών μετοχών, ωστόσο σχεδιάζουν σε συνάντηση που θα έχουν οι διοικήσεις των τραπεζών το προσεχές διάστημα να πάρουν ξεκάθαρη κοινή θέση για τις εξελίξεις στον Ελλάκτωρα.
Οι τράπεζες ουσιαστικά θα συναντηθούν για να χαράξουν κοινή στρατηγική και τα επόμενα βήματα τους που δεν θα είναι τίποτε άλλο από πίεση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο χάος που επικρατεί στον Ελλάκτωρα, τα στρατόπεδα είναι δύο: από τη μία πλευρά οι αδελφοί Καλλιτσάντση, όπου ελέγχουν περίπου το 17,5% του Ελλάκτωρα και από την άλλη πλευρά οι Λ. Μπόμπολας και Κούτρας που ελέγχουν οριακά πάνω από το 20%.
Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μια μάχη συγκέντρωσης φίλα προσκείμενων μετόχων ώστε στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί στη γενική συνέλευση να βρεθούν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ψήφων.
Εν τω μεταξύ η σκληρότατη κόντρα μεταξύ των δύο πλευρών παίρνει άλλες διαστάσεις με αφορμή την ανακοίνωση της πλευράς Καλλιτσάντση που κατηγορεί ευθέως τους Μπόμπολα και Κούτρα ότι παραπλανούν το επενδυτικό κοινό παρουσιάζοντας στοιχεία που δεν αντικατοπτρίζουν τα πραγματικά οικονομικά μεγέθη της εταιρίας Ελλάκτωρ.

Νωρίτερα το www.bankingnews.gr ανέφερε:

Στις 29 Ιουνίου 2018 πραγματοποιείται η κρίσιμη Γενική Συνέλευση των μετόχων του Ελλάκτωρα όπου θεωρητικά οι δύο βασικοί πυλώνες μετόχων θα κονταροχτυπηθούν για να διεκδικήσουν την νίκη…
Όμως είναι πιθανό αυτή η μάχη να μην δοθεί στις 29 Ιουνίου καθώς μπορεί να υπάρξει αναβολή της Γενικής Συνέλευσης για το κρίσιμο θέμα που είναι η επιλογή των μετόχων μεταξύ των δύο πόλων εξουσίας του Μπόμπολα και Κούτρα από την μια πλευρά και της οικογένειας Καλλιτσάντση από την άλλη πλευρά.
Την Τρίτη 26 Ιουνίου θα έχουν υποβληθεί οι εξουσιοδοτήσεις από τους μετόχους και τότε θα υπάρξει η πρώτη επίσημη πλέον προσέγγιση για τις δυνάμεις της κάθε πλευράς.
Κυκλοφορούν διάφορα σενάρια – ένα εξ αυτών είναι ότι η μια πλευρά συγκεντρώνει 37% και η άλλη πλευρά 33% - (σκοπίμως δεν ονοματίζουμε ποιος παίρνει τι) ωστόσο η προπαγάνδα, η μπλόφα και οι κινήσεις τακτικής χρήζουν προσοχής.
Αυτό πάντως που φαίνεται να επιβεβαιώνεται είναι ότι οι δύο πλευρές δίνουν μάχη ντέρμπι στην κυριολεξία.
Οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ κρίσιμες που θα κρίνουν τις ισορροπίες….θα είναι έτσι ή θα υπάρξει αναβολή;
Ανεξάρτητοι παρατηρητές αναφέρουν ότι η πιθανότητα να υπάρξει αναβολή στην Γενική Συνέλευση στις 29 Ιουνίου στον Ελλάκτωρα είναι πολύ μεγάλη έως πάρα πολύ μεγάλη.

Τι θα πράξουν οι τράπεζες;

Οι τράπεζες δεν θα πάνε να ψηφίσουν με το 5% που κατέχουν μέσω αμοιβαίων κεφαλαίων και άλλων νομικών προσώπων.
Ωστόσο όπως έχουν αναφέρει δύο κορυφαίοι τραπεζίτες στο bankingnews οι τράπεζες θα αναλάβουν δράση μετά την γενική συνέλευση των μετόχων.
Θέλουν να δουν τις ισορροπίες, τους συσχετισμούς οπότε κρατούν ουδέτερη στάση στην μάχη των μετόχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης