Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλείσιμο εργοστασίων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει η BMW, ενόψει Brexit

tags :
Κλείσιμο εργοστασίων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει η BMW, ενόψει Brexit
Η BMW εξετάζει το κλείσιμο εργοστασίων στο Ηνωμένο Βασίλειο
Η BMW «ενδέχεται να προχωρήσει αναγκαστικά» σε κλείσιμο εργοστασίων στο Ηνωμένο Βασίλειο, όταν ολοκληρωθεί η αποχώρηση του νησιού από την Ε.Ε., σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ανώτατος αξιωματούχος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Stephan Freismuth, όπως μεταδίδουν οι «Financial Times».
Ο κ. Freismuth επικαλέστηκε τις καθυστερήσεις που θα προκύψουν στις εισαγωγές εξαρτημάτων από την υπόλοιπη Ευρώπη, ειδικά στα αυτοκίνητα της δημοφιλούς μάρκας «Mini».
«Δεν θέλουμε να εγκαταλείψουμε τα εργοστάσια που έχουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διατηρήσουμε τη συνέχεια των δραστηριοτήτων μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Να σημειωθεί ότι, μεταξύ άλλων, με αποχώρηση από τις μονάδες παραγωγής στο νησί έχει απειλήσει η Nissan, ενώ, μόλις πριν από λίγες ημέρες, η κολοσσιαία αεροδιαστημική Airbus γνωστοποίησε το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει το Ηνωμένο Βασίλειο, σε περίπτωση που δεν υπάρξει μεταβατική συμφωνία για συμμετοχή του νησιού στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Αν η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ το επόμενο έτος χωρίς συμφωνία -αφήνοντας έτσι τόσο την ενιαία αγορά όσο και την τελωνειακή ένωση αμέσως, χωρίς καμία μεταβατική συμφωνία- θα οδηγήσει σε σοβαρή αναστάτωση και διακοπή της παραγωγής μας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Αυτό το σενάριο θα αναγκάσει την Airbus να επανεξετάσει τις επενδύσεις της στο Ηνωμένο Βασίλειο , υποσκάπτοντας σοβαρά τις προσπάθειες του Ηνωμένου Βασιλείου να διατηρήσει μια ανταγωνιστική και καινοτόμο αεροδιαστημική βιομηχανία, αυξάνοντας τις θέσεις εργασίας την ποιότητα», ανέφερε η ευρωπαϊκή εταιρεία στην ιστοσελίδα της.
«Υπό οποιοδήποτε σενάριο, το Brexit θα έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες για την αεροναυπηγική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου και ειδικότερα για την Airbus.
Ως εκ τούτου, θα πρέπει να επιταχυνθούν τα άμεσα μέτρα μετριασμού του αντίκτυπου».
Η Airbus απασχολεί άμεσα 14.000 άτομα σε 25 τοποθεσίες του νησιού, ενώ υποστηρίζει έμμεσα περισσότερες από 100.000 θέσεις εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης