Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Berenberg: Τα χρηματιστήρια έχουν περιθώρια περαιτέρω ανόδου - Η ύφεση δεν είναι βραχυπρόθεσμο ρίσκο

Berenberg: Τα χρηματιστήρια έχουν περιθώρια περαιτέρω ανόδου - Η ύφεση δεν είναι βραχυπρόθεσμο ρίσκο
Σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Berenberg Capital Markets, τα χρηματιστήρια παρουσιάζουν περιθώρια περαιτέρω ανόδου ενώ οι ανησυχίες για επικείμενη ύφεση είναι πρόωρες
Την εκτίμηση ότι τα χρηματιστήρια παρουσιάζουν περιθώρια περαιτέρω ανόδου και ότι οι ανησυχίες για επικείμενη ύφεση είναι πρόωρες εκφράζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Berenberg Capital Markets.
«Ακόμα κι αν τα κέρδη φτάσουν στο ανώτατο σημείο τους (το πρώτο τρίμηνο του) 2018, κάτι που ακόμα θεωρείται αβέβαιο, η ιστορία αποδεικνύει ότι το χρηματιστήριο έχει περιθώρια ανόδου» επισημαίνει σε ενημερωτικό του σημείωμα ο Mickey Levy της Berenberg.
Ο ίδιος αναφέρεται στα στοιχεία που δείχνουν πως σε κάθε οικονομική επέκταση από τα μέσα της δεκαετίας του '70, ο δείκτης S&P 500 ενισχύεται για μια «σημαντική περίοδο» μετά την αύξηση των εταιρικών κερδών.
«Οι δυσάρεστες ανισορροπίες στην πραγματική οικονομία ή τον χρηματοπιστωτικό τομέα που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια όλων τελικών σταδίων των κύκλων δεν είναι εμφανείς και η συνολική ζήτηση επιταχύνεται, υποκινούμενη από νομισματικές και δημοσιονομικές πολιτικές», δήλωσε ο Levy.
Και παρόλο που η καμπύλη αποδόσεων είναι αρκετά επίπεδη, η Berenberg εκτιμά ότι υπάρχει «πολύ χαμηλή πιθανότητα ύφεσης» χάρη στο γενικό momentum της τρέχουσας οικονομικής ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης