Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοντονής: Σχέδιο αποσταθεροποίησης από τη ΝΔ - Θέλει να πέσει η κυβέρνηση πριν την έξοδο από τα μνημόνια

Κοντονής: Σχέδιο αποσταθεροποίησης από τη ΝΔ - Θέλει να πέσει η κυβέρνηση πριν την έξοδο από τα μνημόνια
Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ πιέζονται με απειλές και τραμπουκισμούς παρά το ότι έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών είπε ο κ.Κοντονής
Για σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης μέσω του Μακεδονικού από τη ΝΔ, η οποία θέλει να πέσει η κυβέρνηση πριν από την οριστική έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια στις 20 Αυγούστου έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονής.
Σε δηλώσεις του στο Κόκκινο ο κ.Κοντονής υποστήριξε ότι «ο Κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν εκπονήσει σχέδιο με σκοπό να πέσει η κυβέρνηση πριν την οριστική έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, την 21η Αυγούστου».
«Για αυτό πιέζονται οι βουλευτές των ΑΝΕΛ με διάφορες απειλές και τραμπουκισμούς που δέχονται, παρά το γεγονός ότι έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών» είπε ο κ.Κοντονής, ο οποίος προανήγγειλε ότι θα επιληφθεί η Δικαιοσύνη και «θα βγει η κουκούλα από όσους απειλούν βουλευτές με μηνύματα και άλλων ειδών τραμπουκισμούς».
Κληθείς να απαντήσει στις αιτιάσεις της ΝΔ ότι η κυβέρνηση «βαφτίζει» ακροδεξιό όποιον διαφωνεί με τη συμφωνία, ο κ.Κοντονής είπε ότι «εμείς δεν λέμε ότι όποιος διαφωνεί και διαμαρτύρεται είναι φασίστας».
«Κόσμια και στο πλαίσιο των πολιτικών διαγκωνισμών, όποιος επιθυμεί, μπορεί να διαμαρτύρεται.
Οι βιαιότητες και οι τραμπουκισμοί με μπροστινούς τους νεοναζί, αυτό είναι που καταγγέλλει η κυβέρνηση.
Κι αυτό δεν προκύπτει αυθόρμητα.
Εδώ έχουμε σχέδιο.
Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ότι είναι σχέδιο, διότι δέχονται απειλές, τραμπουκισμούς, τηλεφωνήματα κατά πρώτο και κύριο λόγο οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Γιατί δέχονται αυτοί οι άνθρωποι επιθέσεις, όταν, μάλιστα, το κόμμα τους έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν ψηφίζει τη συμφωνία και μάλιστα με εντολή τήρησης της κομματικής πειθαρχίας;» διερωτήθηκε ο κ.Κοντονής, ο οποίος υποστήριξε πως κύριο μέλημα της ΝΔ είναι να πέσει η κυβέρνηση και όχι το Μακεδονικό.
«Δεν τους ενδιαφέρει αν κυρωθεί η συμφωνία ή όχι.
Τους ενδιαφέρει διακαώς να μη φτάσουμε στην 21η Αυγούστου, που είναι η ημερομηνία-ορόσημο για το τέλος των μνημονιακών πολιτικών, δηλαδή των πολιτικών που εφάρμοσαν αυτοί που έριξαν στα βράχια τη χώρα εξαιτίας των πολιτικών που ακολούθησαν τα τελευταία 30 χρόνια.
Αυτό είναι το μεγάλο θέμα.
Και το χειρότερο γι' αυτούς είναι ότι τη χώρα τη βγάζει από τα Μνημόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και θα πάρει τα πρώτα θετικά μέτρα για όσους είχαν υποστεί τη μεγαλύτερη αδικία.
Το βλέπουν και το καταλαβαίνουν.
Προσπάθησαν να μη φτάσουμε στην 21η  Ιουνίου και στη συμφωνία του Eurogroup με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσαν.
Δεν τους πέρασε και τώρα εκτρέπονται σε εξωθεσμικές και αντιθεσμικές κινήσεις.
Αν δεν ήμουν σίγουρος 100% γι' αυτό που σας λέω, δε θα το έλεγα.
Διότι βλέπουμε να συμβαίνει κάτι που δε δικαιολογείται.
Δε δικαιολογείται αυτού του είδους η επίθεση με αχαρακτήριστα και πρωτόγνωρα για την εποχή της μεταπολίτευσης πράγματα, πιέσεις, απειλές, εξυβρίσεις, βία κατά των βουλευτών των ΑΝΕΛ που έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία» είπε ο κ.Κοντονής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης