Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Η Goldman Sachs μεταξύ Gongbao και IPO δημόσια προσφορά για την Εθνική Ασφαλιστική

Η Goldman Sachs μεταξύ Gongbao και IPO δημόσια προσφορά για την Εθνική Ασφαλιστική
Η Gongbao θα καταβάλει για το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής 676 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι αποτιμά συνολικά την Εθνική Ασφαλιστική 901 εκατ. ευρώ
Ο σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος Goldman Sachs, φαίνεται ότι αμφιταλαντεύεται μεταξύ του κινεζικού ομίλου Gongbao και της δημόσιας προσφοράς στο χρηματιστήριο (IPO) για την Εθνική Ασφαλιστική.
Η Goldman Sachs έχει ζητήσει από την Gongbao πρόσθετα στοιχεία για τη στρατηγική που θέλει να ακολουθήσει για την Εθνική Ασφαλιστική και δεν φαίνεται να υφίσταται το χρονοδιάγραμμα για τις 29 Ιουνίου ως καταληκτική ημερομηνία έως την οποία πρέπει να απαντήσουν οι Κινέζοι.
Να σημειωθεί ότι η Gongbao προσφέρει τίμημα για το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής 676 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι αποτιμά συνολικά την Εθνική Ασφαλιστική 901 εκατ. ευρώ.
Η Goldman Sachs και η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας θα πρέπει να αποτιμήσουν από τη μία πλευρά ότι προσφέρονται 676 εκατ. ευρώ, τα οποία είναι υπαρκτά και επιβεβαιωμένα, όχι σαν τα «θεωρητικά» χρήματα της ΕΧΙΝ και από την άλλη πλευρά μια δημόσια προσφορά για το 51% της Εθνικής Ασφαλιστικής, αλλά με χρηματιστηριακές συνθήκες πολύ αβέβαιες.
Κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι η δημόσια προσφορά στο ελληνικό χρηματιστήριο θα επιτύγχανε αποτίμηση 901 εκατ. ευρώ συνολικά για την εταιρεία.
Υπενθυμίζεται ότι τα 676 εκατ. της Gongbao για την Εθνική Ασφαλιστική δίδονται με αναλογία 52% η εταιρεία με ίδια συμμετοχή και 48% δανεισμό από την ICBC (Industrial and Commercial Bank of China).
Η πρόταση της Gongbao φαίνεται να είναι πάρα πολύ ανταγωνιστική και ενδιαφέρουσα, ωστόσο ο αντίλογος είναι ότι διαθέτει 10 δισ. υπό διαχείριση assets και τα σχεδόν 320 εκατ. δάνειο που παίρνει για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής και θεωρείται υψηλός δανεισμός.
Η ουσία σε όλα αυτά είναι ότι η πρόταση της Gongbao είναι αρκετά σοβαρή αλλά υπάρχουν κάποιοι...που δεν θέλουν λύση αλλά διαιώνιση μιας κατάστασης ώστε η Εθνική Ασφαλιστική να μην πουληθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης