Τελευταία Νέα
Ενέργεια

«Πράσινο» φως από ΔΕΗ για απόσχιση των μονάδων Μεγαλόπολης, Μελίτης - Έγκριση βιομηχανικών τιμολογίων για το 2019

tags :
«Πράσινο» φως από ΔΕΗ για απόσχιση των μονάδων Μεγαλόπολης, Μελίτης - Έγκριση βιομηχανικών τιμολογίων για το 2019
«Πράσινο» φως από ΔΕΗ για απόσχιση των μονάδων Μεγαλόπολης, Μελίτης - Έγκριση βιομηχανικών τιμολογίων για το 2019
Εντός των επομένων ημερών ανοίγει το data room προκειμένου να ενημερωθούν οι υποψήφιοι επενδυτές για τα οικονομικά στοιχεία των υπό πώληση λιγντικών μονάδων της ΔΕΗ.
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης, Μ. Παναγιωτάκης μετά το τέλος της σημερινής (26/6) έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΔΕΗ, η οποία ενέκρινε την απόσχιση των μονάδων της Μεγαλόπολης και της Μελίτης σε δυο ξεχωριστές εταιρείες καθώς και τον ορισμό των διοικητικών της συμβουλίων.
Ο μέχρι τώρα έλεγχος των νομιμοποιητικών εγγράφων, των ενδιαφερομένων για τις λιγνιτικές μονάδες δείχνει ότι και οι έξι (CONSORTIUM, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ , ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, EPH, INDOVERSE, Mυτιληναίος) περνούν στην επόμενη φάση, θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο data room και θα κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές τον Σεπτέμβριο, προκειμένου η αξιολόγηση να έχει ολοκληρωθεί έως τις 17 Οκτωβρίου όπως προβλέπει το χρονοδιάγραμμα που έχει συμφωνηθεί με την Κομισιόν.
Όπως δήλωσε ο κ. Παναγιωτάκης μέχρι στιγμής το χρονοδιάγραμμα έχει τηρηθεί απολύτως, ενώ σημείωσε ότι από εδώ και πέρα ξεκινά το ουσιαστικότερο μέρος της διαδικασίας ώστε να επιτευχθεί το υψηλότερο δυνατό τίμημα.
Σημείωσε μάλιστα ότι αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την έκφραση της στήριξης της κυβέρνησης και της Κομισιόν στην λιγνιτική παραγωγή η οποία είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επάρκειας εφοδιασμού.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η λιγνιτκή παραγωγή ρεύματος θα πρέπει να στηριχθεί μέσω ενός μηχανισμού διασφάλισης επάρκειας ισχύος ο οποίος θα λειτουργήσει στο πλαίσιο του target model και θα πρέπει να έχει την έγκριση της Κομισιόν.
Η σημερινή γενική συνέλευση ενέκρινε εξάλλου τα βιομηχανικά τιμολόγια ρεύματος που θα ισχύσουν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019 ενώ το ΤΑΙΠΕΔ αλλά και το Υπερταμείο ως βασικοί μέτοχοι της ΔΕΗ δήλωσαν ότι από τον Μάρτιο του 2019 και μετά, το ΔΣ της ΔΕΗ θα διαπραγματεύεται με τις βιομηχανίες για να καθορίζει την τιμολογιακή πολιτική της επιχείρησης.
Με άλλα λόγια οι εκπτώσεις που παρέχει η ΔΕΗ στη βιομηχανία θα είναι αντικείμενο απόφασης της ίδιας της διοίκησής της και όχι των μετόχων της.
 

www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης