Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λεβέντης: Για να σωθεί η οικονομία πρέπει να «επιστρέψουν» τα χρήματα που φύγανε

Λεβέντης: Για να σωθεί η οικονομία πρέπει να «επιστρέψουν» τα χρήματα που φύγανε
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Λεβέντη, την τελευταία 8ετία έφυγαν στο εξωτερικό περί τα 100 δισ. ευρώ
«Για να σωθεί η οικονομία, πρέπει να επιστραφούν τα λεφτά που φύγανε» δήλωσε, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9, o πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος εκτίμησε ότι «τα λεφτά που φύγανε είναι περίπου 100 δισ., τα οποία φύγανε την τελευταία οκταετία στο εξωτερικό».
Ερωτηθείς για τη συμφωνία με την πΓΔΜ, ο κ. Λεβέντης απάντησε ότι «όταν η κυβέρνηση ενεργεί χωρίς Συμβούλιο Αρχηγών και χωρίς άδεια της Βουλής και κάνει ο πρωθυπουργός του κεφαλιού του, ενώ όλα τα κόμματα τα άλλα φωνάζανε, αναλαμβάνει προσωπικά ευθύνες».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, ο πρωθυπουργός «ενήργησε χωρίς Συμβούλιο Αρχηγών, χωρίς Βουλή και μας έβαλε σε έναν δρόμο, που αν η Ελλάδα κάνει πίσω θα γίνει το μαύρο πρόβατο του πλανήτη.
Έχει ευθύνες ο κ.Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς, τις οποίες εγώ του τόνισα. Αναγκαστικά μας έβαλε σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή».
Αναφερόμενος στη νίκη του Recep Tayyip Erdogan στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας (24/6/2018) ο κ. Λεβέντης ανέφερε: «Ο Erdogan και η Τουρκία δεν την αλλάζουν την επιθετική τους τακτική.
Η μόνη ισχυρή αντίσταση στον Τούρκο είναι ο ελληνικός στρατός να είναι ισχυρός.
Αν εμείς δεν θέλουμε να διαθέσουμε λεφτά για την άμυνα, ο Τούρκος θα φτάσει στον Πειραιά να ελλιμενίζονται τα πολεμικά του πλοία.
Έχει τέτοια στρατιωτική ισχύ ο Τούρκος, που θα είμαστε η μύγα και εκείνοι οι γίγαντες».
Όσον αφορά τέλος τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου του 2018, ο κ. Λεβέντης εξέφρασε την εκτίμηση: «Αν δεν δώσουμε τους οκτώ, πολύ δύσκολο να τους πάρουμε πίσω τους δύο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης