Τελευταία Νέα
Διεθνή

UBS: Μία στις τρεις ευρωπαϊκές εταιρείες θα μειώσει τις επενδύσεις λόγω Brexit

tags :
UBS: Μία στις τρεις ευρωπαϊκές εταιρείες θα μειώσει τις επενδύσεις λόγω Brexit
Το 13% των εταιρειών ανέφεραν ότι σχεδιάζουν να αποσυρθούν εξ ολοκλήρου από τη Βρετανία
Μία στις τρεις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις σκοπεύει να μειώσει τις επενδυτικές της δαπάνες ως αποτέλεσμα του Brexit και πάνω από το ένα δέκατο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Βρετανία αναμένεται να αποσυρθεί τελείως από τη χώρα, όπως προκύπτει από έρευνα που δημοσίευσε σήμερα (26/6/2018) η ελβετική τράπεζα UBS.
Οι μισές από τις εταιρείες δεν περιμένουν να αποχωρήσει η Βρετανία από την ΕΕ για να αλλάξουν τα επενδυτικά τους σχέδια, όπως έδειξε η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 600 επιχειρήσεων της Ευρωζώνης.
Όμως ο αριθμός των εταιρειών που υποδεικνύουν ότι θα κάνουν περικοπές μέσα στους επόμενους 6 έως 12 μήνες και επικαλούνται το Brexit ως λόγο αυξήθηκε για πρώτη φορά σε δύο χρόνια, στο 34%.
Παράλληλα, το 13% των εταιρειών ανέφεραν ότι σχεδιάζουν να αποσυρθούν εξ ολοκλήρου από τη Βρετανία, ενώ το 31% απάντησαν ότι θα απομακρύνει ένα μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων τους.
Το ένα πέμπτο δήλωσε ότι δεν θα μεταφέρει καμία μονάδα και το 5% ότι σχεδιάζει να αυξήσει τις δραστηριότητές του στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των ανησυχιών των εταιρειών, ακολουθούμενη από την έλλειψη σαφήνειας σχετικά με το Brexit και τις πολιτικές της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump.
Οι χώρες της ευρωζώνης εμφανίστηκαν ως οι πιο προτιμώμενοι νέοι προορισμοί για σχεδόν τους μισούς ερωτηθέντες, ενώ η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη προτιμήθηκε από το 32%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης