Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Chevron και Exxon ανησυχούν ότι οι παγκόσμιες εμπορικές συγκρούσεις θα μπορούσαν να βλάψουν την οικονομία

tags :
Chevron και Exxon ανησυχούν ότι οι παγκόσμιες εμπορικές συγκρούσεις θα μπορούσαν να βλάψουν την οικονομία
Chevron και Exxon ανησυχούν ότι οι παγκόσμιες εμπορικές συγκρούσεις θα μπορούσαν να βλάψουν την οικονομία
Οι δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας στον κόσμο ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι ανησυχούν ότι μια εμπορική σύγκρουση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων εθνών θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την παγκόσμια οικονομία.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump επέβαλε τους τελευταίους μήνες δασμούς στον τομέα του χάλυβα, του αλουμινίου και άλλων εισαγωγών, τα οποία έχουν οδηγήσει σε αντίποινα κατά αγροτικών προϊόντων των ΗΠΑ, μοτοσικλετών και άλλων, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου.
Αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία μεταξύ της Chevron Corp, της Exxon Mobil Corp και άλλων μεγάλων παραγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου ότι οι ενέργειες του Trump θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τις σχέσεις με μερικούς από τους μεγαλύτερους πελάτες τους, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου στον κόσμο, έχει αρχίσει να εξάγει περισσότερα καύσιμα, μέρος της προσέγγισης της Trump στην ενεργειακή διπλωματία. Αλλά οι δασμοί θα μπορούσαν να υπονομεύσουν αυτό το σχέδιο.
"Ο κίνδυνος των εμπορικών πολέμων αρχίζει να προκαλεί ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη στο μέλλον", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chevron Mike Wirth στην Παγκόσμια Διάσκεψη για το Αέριο στην Ουάσινγκτον. "
Η Chevron προσπαθεί να αγοράσει χάλυβα για τους αγωγούς και τον εξοπλισμό της από τις αμερικανικές κατασκευαστικές, αλλά δεν μπορεί πάντα να το κάνει, δήλωσε ο Wirth.
Ο Darren Woods, Διευθύνων Σύμβουλος της Exxon, δήλωσε ότι "ο κόσμος έχει εξυπηρετηθεί πολύ καλά με χαμηλές τιμές και ελεύθερο εμπόριο". "Με του δασμούς, υπάρχει ο κίνδυνος κάποια έργα να γίνουν λιγότερο ελκυστικά" συμπλήρωσε.
Και οι δύο εταιρείες είναι σημαντικοί παραγωγοί φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τη Chevron να επικεντρώνεται κυρίως στο σχιστόλιθο Marcellus στην Πενσυλβάνια και στην Exxon στο σχιστόλιθο Eagle Ford στο Τέξας.
Τα δύο στελέχη, που εμφανίστηκαν από κοινού σε μια διάσκεψη, υποστήριξαν ότι το φυσικό αέριο είναι ο καλύτερος τρόπος για να συμβάλει στη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και επίσης να αυξήσει τη διαθεσιμότητα ενέργειας σε ολόκληρο τον αναπτυσσόμενο κόσμο.
Το φυσικό αέριο έχει εδώ και πολλά χρόνια μια ονομασία ως «καύσιμο γέφυρας» από υδρογονάνθρακες προς ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτή η άποψη έχει προσβληθεί πρόσφατα από περιβαλλοντολόγους, κάτι που και οι δύο CEOs αμφισβήτησαν.
"Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι καταπληκτικές, αλλά χρειάζεστε συνεχώς τα φώτα, τη δύναμη και τον κλιματισμό", δήλωσε ο Wirth, ο οποίος έγινε CEO της Chevron νωρίτερα φέτος. "Πρέπει να έχετε ένα μίγμα."
Το φυσικό αέριο, δήλωσε ο Woods, είναι το καύσιμο του μέλλοντος αποτελεί μέρος της λύσης για την αλλαγή του κλίματος."

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης