Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Σ. Αραβία ετοιμάζεται να αυξήσει την παραγωγή της σε επίπεδα – ρεκόρ

Η Σ. Αραβία ετοιμάζεται να αυξήσει την παραγωγή της σε επίπεδα – ρεκόρ
«Απάντηση» στην απαίτηση της Ουάσιγκτον να μην υπάρξουν προβλήματα προμηθειών στις αγορές μαύρου χρυσού
Η απόφαση της Σ. Αραβίας να επιβάλλει στον ΟΠΕΚ αύξηση της ημερήσιας παραγωγής, σε μία περίοδο που μειώνονται οι εξαγωγές από το Ιράν, τελικά δεν φαίνεται να πλήττει το πετρέλαιο, με το αμερικανικό αργό να ξεπερνά σήμερα 26/6 τα 70 δολάρια.



Ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας, Rick Perry υποστήριξε ότι η απόφαση του ΟΠΕΚ μπορεί να μην είναι αρκετή για να προσφέρει κάποια ανακούφιση στην αγορά πετρελαίου και σχεδόν αμέσως η Σ. Αραβία αντέδρασε, με κορυφαίο στέλεχός της να δηλώνει ότι «θα προχωρήσουμε σε αύξηση παραγωγής – ρεκόρ τον Ιούλιο, προκειμένου να υπάρξει και χαλάρωση της τιμής του μαύρου χρυσού».
Σύμφωνα με το Bloomberg, η Saudi Aramco έχει θέσει ως στόχο να αυξήσει την ημερήσια παραγωγή της έως και τα 10,8 εκατ. βαρέλια τον Ιούλιο, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2016.



Βάσει των παραπάνω η ημερήσια παραγωγή του ΟΠΕΚ θα φθάσει τον Ιούλιο 2016 μεταξύ 10,6 και 11 εκατ. βαρελιών πετρελαίου.
Ταυτόχρονα, όμως, υπάρχει και το Ιράν, το οποίο αναμένεται ότι θα δει τις εξαγωγές του να μειώνονται σημαντικά, καθώς οι περισσότερες χώρες εμφανίζονται απρόθυμες να «τσακωθούν» με τις ΗΠΑ, οι οποίες ετοιμάζονται να θέσουν εκ νέου σε ισχύ το εμπάργκο κατά της Τεχεράνης, μετά την αποχώρησή τους από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης