Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φανταστικά σενάρια διαπλοκής με Μαρινάκη και Σαββίδη μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση Λαζαρίδη από ΑΝΕΛ

Φανταστικά σενάρια διαπλοκής με Μαρινάκη και Σαββίδη μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση Λαζαρίδη από ΑΝΕΛ
Η αγωνία που υπάρχει στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι μήπως υπάρξει και άλλος ύποπτος για ανεξαρτητοποίηση παρά τις δηλώσεις διάψευσης από το σύνολο των βουλευτών.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να ανακαλύψει τι μεσολάβησε από τις δύο και μισή τα ξημερώματα της Τρίτης 26/6 έως τις δύο το μεσημέρι της ίδιας ημέρας σχετικά με τις κινήσεις του βουλευτή Γιώργου Λαζαρίδη ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε εντελώς ξαφνικά από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος είχε παρακαθίσει σε δείπνο στο σπίτι του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου παρουσία της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά και άλλων στελεχών του δεύτερου συγκυβερνώντος κόμματος.
Αποχώρησε στις δυόμισι τα ξημερώματα κι όλοι έμειναν με την εντύπωση ότι παραμένει μαχητικό στέλεχος των ΑΝΕΛ.
Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι ωστόσο, εκπλήσσοντας τους πάντες, ανακοίνωσε με επιστολή του στο προεδρείο της Βουλής την αποχώρησή του από το κόμμα, επικαλούμενος διαφωνίες αναφορικά με τη συμφωνία με τα Σκόπια και συγκεκριμένα ότι δεν μπορεί να σηκώσει άλλο, το βάρος της συμφωνίας των Πρεσπών. Αμέσως πήραν φωτιά τα τηλέφωνα ανάμεσα στο Πεντάγωνο και το Μέγαρο Μαξίμου καθώς επίσης μεταξύ ηγετικών στελεχών των δύο κομμάτων.
Στις συζητήσεις, ψάχνοντας να αντιληφθούν τι ακριβώς ώθησε τον κ. Λαζαρίδη στην ξαφνική ανεξαρτητοποίησή του, τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα είδαν δάκτυλο... Μαρινάκη.  
Πως κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα;
Θυμήθηκαν μια παλιά δήλωση του εκδότη και προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη περί χούντας η οποία σε λίγους μήνες φτάνει στο τέλος της.
Το σενάριο αυτό ενίσχυσαν οι ειδήμονες περί του ποδοσφαίρου στην κυβερνητική παράταξη που είδαν μυστική συνεργασία του κ. Μαρινάκη με το μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη.
Την ώθηση για υιοθέτηση αυτού του σεναρίου έδωσαν οι προπηλακισμοί οπαδών του ΠΑΟΚ το προηγούμενο βράδυ σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Μακεδονικό στη Θεσσαλονίκη.
Και θυμήθηκαν ότι ο κ. Σαββίδης είχε επιτεθεί ανοιχτά στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό μετά την απόφαση να μηδενιστεί ο ΠΑΟΚ ύστερα από επεισόδια που προκάλεσαν επίσης οπαδοί του σε αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΚ ο οποίος διακόπηκε.
Άλλωστε ο Ιβάν Σαββίδης, στο πρόσφατο παρελθόν έχει ταυτιστεί με ανένδοτες θέσεις κατά της σύνθετης ονομασίας με το να περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» στο Σκοπιανό.
Αυτοί που ανασκαλεύουν το ποδοσφαιρικό παρασκήνιο επεξεργάζονται πληροφορίες για συμμαχία Μαρινάκη - Σαββίδη απέναντι σε ενδεχόμενη κυριαρχία του Μελισσανίδη και της πρωταθλήτριας ΑΕΚ και έχουν βάλει στο μικροσκόπιο όλες τις δηλώσεις που έχουν γίνει έκτοτε από τους δύο ποδοσφαιρικούς παράγοντες επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης.
Λάδι στη φωτιά έριξε μια τοποθέτηση που έκανε ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και ηγετικό στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής Γιάννης Ραγκούσης, ότι ο Μητσοτάκης προσπαθεί να χειραγωγήσει το ΚΙΝΑΛ με λεφτά του Μαρινάκη.
Με αυτά τα δεδομένα οι παράγοντες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πιστεύουν ότι έδωσαν λύση σε ένα πολιτικό και ποδοσφαιρικό παζλ με στοιχεία διαπλοκής που οι ίδιοι κατασκεύασαν.
Σε κάθε περίπτωση η μείωση του αριθμού της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε 152 - έναν μόλις παραπάνω από το οριακό 151 - που εξασφαλίζει δεδηλωμένη, έχει ανάψει κόκκινο συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν μπετόν, ωστόσο οι συνάδελφοί τους των ΑΝΕΛ αποτελούν τον αδύναμο κρίκο της συγκυβέρνησης.
Η αγωνία που υπάρχει στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι μήπως υπάρξει και άλλος ύποπτος για ανεξαρτητοποίηση παρά τις δηλώσεις διάψευσης από το σύνολο των βουλευτών.
Τα βλέμματα κυρίως στρέφονται προς τον κ. Κατσίκη γιο του αείμνηστου βουλευτή της ΔΗΑΝΑ ο οποίος είχε εγκαταλείψει τον Κωστή Στεφανόπουλο και προσχώρησε στη ΝΔ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη δίνοντάς της έτσι την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία στη Βουλή του 1990.
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες οι οποίες ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται από καμία πλευρά, το Μαξίμου εξετάζει εναλλακτικά σενάρια για να εδραιώσει την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία σύμφωνα με το πρότυπο της κ. Μεγαλοοικονόμου η οποία εξελέγη μεν με την Ένωση Κεντρώων αλλά σήμερα βρίσκεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο πλαίσιο αυτό θεωρείται αρκετά πιθανό Μαξίμου και Κουμουνδούρου να παρακολουθούν τις κινήσεις και τις δηλώσεις των ανεξάρτητων βουλευτών Κατερίνας Παπακώστα και Χάρη Θεοχάρη οι οποίοι δεν υπερψήφισαν την πρόταση μομφής της ΝΔ αλλά και του βουλευτή του Ποταμιού και πρώην ευρωβουλευτή του Συνασπισμού Σπύρου Δανέλλη, ο οποίος αύριο Πέμπτη θα μιλήσει σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Παιανία μαζί με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο.
Πρόκειται για την τρίτη ομιλία του κ. Δανέλη σε εκδήλωση της Κουμουνδούρου με την προηγούμενη πριν από λίγες μέρες στο ίδιο πάνελ με τον Δημήτρη Παπαδημούλη ο οποίος φέρεται ως ο εμπνευστής και πρωτεργάτης του φλερτ καθώς και οι δύο προέρχονται από την ανανεωτική Αριστερά.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης