Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας επικεντρώθηκαν στη συνάντησή τους Μητσοτάκης και Scholz

Στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας επικεντρώθηκαν στη συνάντησή τους Μητσοτάκης και Scholz
«Στόχος μας η Ελλάδα να γίνει ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης
Συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Olaf Scholz, είχε σήμερα 27/6 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρτατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον οποίο συζήτησε για θέματα που αφορούν την ελληνική οικονομία.
Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης «με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, τον κ. Σολτς δεν συζητήσαμε για το παρελθόν, αλλά συζητήσαμε για το μέλλον.
Για το πως η Ελλάδα μπορεί να κάνει ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα.
Για το πως μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις.
Για το πως μπορεί να δημιουργήσει πολλές καλοπληρωμένες θέσεις απασχόλησης.
Για το πως τα νέα παιδιά, τα οποία έφυγαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στα χρόνια της κρίσης, θα επιστρέψουν πίσω.
Πως μια διαφορετική φορολογική πολιτική, με μειωμένους φόρους και μειωμένες εισφορές, θα βελτιώσει το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων.
Για το πως η χώρα θα γίνει -επιτέλους- ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός και θα αξιοποιήσει τα μεγάλα της συγκριτικά πλεονεκτήματα.
Όποια ρύθμιση και αν δώσουμε στο ελληνικό χρέος δεν είναι αρκετή, αν εμείς οι ίδιοι δεν αποφασίσουμε να κάνουμε εκείνες τις αλλαγές που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, ώστε η χώρα να μην είναι επαίτης της Ευρώπης, αλλά πρωταγωνιστής των ευρωπαϊκών εξελίξεων.
Και αυτήν την προοπτική, αυτήν την ελπίδα, την διασφαλίζει σήμερα μόνο η Νέα Δημοκρατία».  
Πέραν του κ. Scholz ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είχε συναντήσεις και με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών και των Φιλελευθέρων στις οποίες κάλεσε τους Γερμανούς να επενδύσουν στην Ελλάδα σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως είναι ο τουρισμός, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι υποδομές μεταφορών.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης