Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα άδυτα των επενδυτών κρυπτονομισμάτων - Τί εκτιμούν για τις τιμές και πόσο θα τα κρατήσουν στα χαρτοφυλάκιά τους

tags :
Στα άδυτα των επενδυτών κρυπτονομισμάτων - Τί εκτιμούν για τις τιμές και πόσο θα τα κρατήσουν στα χαρτοφυλάκιά τους
Στα άδυτα των επενδυτών κρυπτονομισμάτων - Τί εκτιμούν για τις τιμές και πόσο θα τα κρατήσουν στα χαρτοφυλάκιά τους
Οι επενδυτές αγόρασαν το bitcoin επειδή είναι κάτι καινούργιο, ή σκοπεύουν να το κρατήσουν ως μακροπρόθεσμη επένδυση;
Όπως σε κάθε νέα και ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά, ο Jeff Desjardins του Visual Capital εξηγεί ότι αυτό το είδος επενδυτικής πρόθεσης και το γενικό αίσθημα της αγοράς επηρεάζουν σημαντικά.
Αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπάρχουν ιστορικοί μέσοι όροι που να εφαρμόζονται ως τιμές βάσης για αξία.



Το σημερινό infographic έρχεται από τον Raconteur και βοηθά στη χαρτογράφηση των μελλοντικών προσδοκιών για τις τιμές των κρυπτονομισμάτων, σε συνάρτηση  με το πόσο χρόνο σκοπεύουν οι επενδυτές να τα διατηρήσουν στο χαρτοφυλάκιό τους.
Αλλά πριν φτάσουμε σε αυτό, ας δούμε γιατί οι επενδυτές αγόρασαν κατά πρώτο λόγο:



Πότε εισήλθαν στην αγορά των κρυπτονομισμάτων;
Περισσότερο από το 60% των επενδυτών ασχολήθηκαν με τα κρυπτονομίσμτα το 2017 και το 56% των επενδυτών που έχουν στο χαρτοφυλάκιο τους ακόμα κρυπτονομίσματα σκοπεύουν να αγοράσουν περισσότερα μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Μελλοντικές προσδοκίες

Τι προσδοκούν οι επενδυτές για τις τιμές στο μέλλον και πόσο είναι διατεθειμένοι να κρατήσουν τα κρυπτονομίσματα στο χαρτοφυλάκιο τους;
Σύμφωνα με μια έρευνα σε 1.800 επενδυτές κρυπτονομισμάτων σε όλο τον κόσμο στα τέλη Μαρτίου 2018, ένα επιβλητικό 77,9% βλέπει την αγορά κρυπτονομισμάτων να κερδίζει πάνω από 30% σε αξία τα επόμενα τρία χρόνια.

Εν τω μεταξύ, μια άλλη δημοσκόπηση από το Νοέμβριο του 2017 ρωτούσε τους επενδυτές πόσο καιρό θα κρατήσουν τα κρυπτονομίσματα στο χαρτοφυλάκιό τους.



Μόνο το 16% των ερωτηθέντων σχεδίαζε να πουλήσει εντός του επόμενου έτους και το 44% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα κρατούσαν το Bitcoin για τέσσερα ή περισσότερα χρόνια.

Ανησυχίες για τις ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων

Οι ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων είναι η «αιμομιξία» για την αγορά ή την πώληση κρυπτονομισμάτων, οπότε ποιες είναι οι κυριότερες ανησυχίες των επενδυτών για αυτές;



Η ασφάλεια εξακολουθεί να αποτελεί ένα επίκαιρο ζήτημα, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι εκτιμάται ότι έχουν κλαπεί κρυπτονομίσματα αξίας 1,2 δισ. δολαρίων από το 2017.
Άλλα θέματα που απασχολούν είναι τα υψηλά τέλη συναλλαγών, η έλλειψη ρευστότητας και η έλλειψη ζευγών νομισμάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης