Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ξεσκονίζει δύο εισηγμένες «πολυεθνικές» στο ελληνικό χρηματιστήριο το Quintessential που "αποκάλυψε" την Folli Follie

Ξεσκονίζει δύο εισηγμένες «πολυεθνικές» στο ελληνικό χρηματιστήριο το Quintessential που
Τα ερωτήματα που έχει αρχίσει να θέτει το ξένο fund και έχουν σημάνει «Κόκκινο συναγερμό»
Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει στα επιτελεία δύο εισηγμένων επιχειρήσεων οι οποίες νιώθουν την καυτή ανάσα του ελέγχου από το Quintessential το fund το οποίο αποκάλυψε την υπόθεση Folli Follie.
Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο fund έχει ήδη απευθυνθεί στις δύο εισηγμένες (η μια εκ των δύο είναι «υπεράνω πάσης υποψίας») ζητώντας πληροφόρηση επί συγκεκριμένων ερωτημάτων που έχει μετά την πρώτη έρευνα που έχει πραγματοποιήσει.
Προς το παρόν δεν είναι γνωστή η αντίδραση των εταιριών στα ερωτήματα του Quintessential καθώς σε προσπάθεια επικοινωνίας από το bankingnews δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.
Αξίζει να σημειωθεί και οι δύο εταιρίες δραστηριοποιούνται στον κλάδο της χονδρικής και λιανικής προϊόντων ευρείας κατανάλωσης με παρουσία στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης και της Τουρκίας.
Η μια εκ των δύο εταιριών ελέγχεται από ελεγκτική της big four και η άλλη από ελεγκτική εκτός big four.
Στη μια εκ των δύο περιπτώσεων η Quintessential πέραν των άλλων φαίνεται να έχει ερωτήματα για τη δραστηριότητα στην Τουρκία και αλλά και συναλλαγές που γίνονται με τρίτους μέσω κυπριακών θυγατρικών.
Ειδικά σε ότι αφορά στην Τουρκία ερωτήματα υπάρχουν για την αποτίμηση της θυγατρικής αλλά και τις εργασίες που πραγματοποιούνται και οι οποίες σημειωτέον δεν αναφέρονται ούτε στις ενοποιημένες καταστάσεις της μητρικής, ούτε της θυγατρικής μέσω της οποίας υπάρχει η συμμετοχή στην Τουρκία.
Στη δεύτερη εταιρία φαίνεται να υπάρχει σωρεία ερωτημάτων για τις συναλλαγές με εταιρίες του εξωτερικού αλλά και το αν και κατά πόσο η ενοποίηση θυγατρικών γίνεται με ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις σε πλήρη έκταση ή αν χρησιμοποιούνται μέθοδοι πληροφόρησης της μητρικής χωρίς καμία διασφάλιση ότι τα στοιχεία που δίνονται αποτελούν πλήρεις οικονομικές καταστάσεις κατά την έννοια των Διεθνών Προτύπων χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης.
Σημειωτέον ότι η εν λόγω εταιρία παρά τις οδηγίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δεν έχει ακόμα αναρτήσει στην ιστοσελίδα της τις οικονομικές καταστάσεις θυγατρικών εταιριών του εξωτερικού για το 2017 πλην ίσως μιας ή δύο  εξαιρέσεων.
Σε κάθε περίπτωση το ερώτημα είναι αν τελικά ο έλεγχος που γίνεται από την Quintessential θα οδηγήσει σε ευρήματα που μπορούν να τινάξουν στον αέρα κάθε ίχνος αξιοπιστίας της χρηματιστηριακής αγοράς ή δεν θα καταλήξει πουθενά.

Νίκος Καρούτζος
Nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης