Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

«Κανόνι» 70 εκατ. για την Tripsta των airtickets, travelplanet24 - Απολύθηκε προσωπικό

tags :
«Κανόνι» 70 εκατ. για την Tripsta των airtickets, travelplanet24 - Απολύθηκε προσωπικό
Απολύθηκαν οι 120 εργαζόμενοι στην Αθήνα
(upd4) «Κανόνι» που «αγγίζει» τα 70 εκατ. ευρώ έριξε  ο Ελληνογερμανός Φίλιππος Χανς Σταύρος Brinkmann κάτοικος Αθηνών στην αγορά  των τουριστικών επιχειρήσεων καθώς ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη λειτουργία των εταιρειών travelpanet 24, airtickets, tripsta οι οποίες λειτουργούσαν στο διαδίκτυο και προσέφεραν ταξιδιωτικά εισιτήρια.
Να  σημειωθεί ότι το bankingnews επισκέφθηκε τα γραφεία της εταιρείας στην οδό Καραγεώργη Σερβίας 4 στη στοά Καλλιγά και διαπίστωσε ότι πελάτες της εταιρείας προσέρχονταν και ελάμβαναν τα εισιτήρια που είχαν κλείσει μέσα  από τις ιστοσελίδες της  εταιρείας.  
Επίσης επικοινωνήσαμε με τη διοίκηση της εταιρείας η οποία μέχρι αυτή την ώρα που γράφονταν το ρεπορτάζ δεν μας είχε δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα  ερωτήματα  που θέσαμε.



Την ίδια στιγμή η αεροπορική εταιρεία Aegean ανακοίνωσε ότι η αναστολή λειτουργία της εταιρείας αποτίμησε την έκθεση της περίπου  σε 400.000  ευρώ.
Η αρχική  ανακοίνωση της εταιρείας ρίχνει ευθύνες σε συνεργάτες της χωρίς να τους κατονομάζει και σε πολυεθνικές εταιρείες κράτησης και διανομής εισιτηρίων, οι οποίες με τη συμπεριφορά τους «αποστράγγισαν» αιφνίδια τη ρευστότητα της εταιρείας με αποτέλεσμα η διοίκηση να προχωρήσει σε αναστολή των υπηρεσιών της.  
Πάντως ο διεθνής  οργανισμός ΙΑΤΑ  είχε αντιληφθεί το πρόβλημα και φρόντισε να περιορίσει τη ζημία.
Η διοίκηση της εταιρείας πριν πάρει την απόφαση προχώρησε στην πληρωμή των υπαλλήλων.
Πάντως η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή δήλωσε αναρμόδια για το θέμα και έδειξε την Περιφέρεια Αττικής ως αρμόδια να απαντήσει
Σε αναζήτηση ισολογισμών της εταιρειών στο ΓΕ.Μ.Η εμφανίζεται ότι ο τελευταίος  δημοσιευμένος ισολογισμός ήταν του 2015. Ανάμεσα στις ανακοινώσεις του ΓΕ.Μ.Η  υπήρχα  αλλαγές σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου όπως και ανάκληση αποφάσεων της γενικής  συνέλευσης των μετόχων από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.



Η εικόνα της εταιρείας μέσα από το ΓΕ.Μ.Η θυμίζουν …λαβύρινθο που αφήνει ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει «καλά» στην εταιρεία.  Ακόμη μία φορά οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν πρόλαβαν τις εξελίξεις καθώς απουσιάζει ο έλεγχος των εταιρειών.
Οι εταιρείες travelpanet 24, airtickets, tripsta ήταν από τις μεγαλύτερες της αγοράς και δημιουργούν τεράστια ζήτημα στην ακτοπλοΐα και τις αεροπορικές εταιρείες. 

Τι έγραφε νωρίτερα το bankingnews.gr

Σοβαρά οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει η Tripsta των airtickets.gr και travelplanet24.gr, τα οποία οδήγησαν τη διοίκηση της εταιρείας να προχωρήσει σε ριζική αναδιάρθρωση της λειτουργίας της και να αναστείλουν προσωρινά την έκδοση μελλοντικών αεροπορικών εισιτηρίων
Η εταιρεία καταγγέλει την "αναίτια και άδικη συμπεριφορά συνεργατών της και συγκεκριμένα πολυεθνικών εταιρειών διαχείρισης συστημάτων κρατήσεων και διανομής εισιτηρίων [...], η οποία αποστράγγισε αιφνίδια τα ταμειακά της διαθέσιμα.
Μάλιστα ενημερώνει ότι η Tripsta και η airtickets® στρέφονται εναντίον τους με όλα τα νομικά και δικαστικά μέσα και ευελπιστούν στη δικαίωσή τους από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία των δημοφιλών ιστοσελίδων ταξιδίων, έχει συσσωρεύσει υποχρεώσεις απέναντι στις αεροπορικές εταιρείες που φτάνουν τα 70 εκατομμύρια ευρώ.
Μάλιστα, προχώρησε σε απόλυση και αποζημίωση των 120 εργαζομένων στα γραφεία της Αθήνας.
Μέχρι πρότινος, η Tripsta S.A. ήταν μέσα στα πέντε μεγαλύτερα online ταξιδιωτικά πρακτορεία της Ευρώπης, και το μεγαλύτερο της Ν.Α. Ευρώπης, το οποίο κάλυπτε πάνω από 50 αγορές σε όλο τον κόσμο με πάνω από 1 εκατ. επιβάτες.
Και όλα ξεκίνησαν το 2005 από τον Φ. Μπρίνκμαν και του συνιδρυτή της Travelplanet24 τότε, Kristof Keim, οι οποίοι αποφάσισαν να χτίσουν μια τεχνολογική Startup η οποία έφερε κοντά τον παραδοσιακό κόσμο των ταξιδιωτικών κρατήσεων, και των ακτοπλοϊκών κρατήσεων αρχικά, με τις ευκολίες και την αμεσότητα σύγκρισης και της πρόσβασης σε αυτά, online.
Σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά το 2015 πάρθηκε η στρατηγική απόφαση συγχώνευσης με την airtickets® και με τη βοήθεια της χρηματοδότησης από τα Elikonos Jeremie και Odyssey Venture Partners funds που είχε προηγηθεί, αλλά και με τα ίδια μέσα, μια και τα έσοδα της εταιρείας έσπαγαν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Ανακοίνωση του Ομίλου Εταιρειών Tripsta

H Tripsta και η airtickets® ανακοινώνουν ότι τις προσεχείς ημέρες είναι υποχρεωμένες να προβούν σε ριζική αναδιάρθρωση της λειτουργίας τους και να αναστείλουν προσωρινά την έκδοση μελλοντικών αεροπορικών εισιτηρίων.
Παρά τις διαρκείς προσπάθειες των εταιρειών να αντεπεξέλθουν στην αναίτια και άδικη συμπεριφορά συνεργατών τους και συγκεκριμένα πολυεθνικών εταιρειών διαχείρισης συστημάτων κρατήσεων και διανομής εισιτηρίων, δυστυχώς η πρωτοφανώς άδικη, επιθετική και καταχρηστική συμπεριφορά απέναντί τους, αποστράγγισε αιφνίδια τα ταμειακά τους διαθέσιμα.
Το επιχειρηματικό πλάνο που εφαρμόστηκε, η περικοπή των δαπανών και η εξισορρόπηση των προβλημάτων ρευστότητας των εταιρειών οι οποίες έχουν μηδενικό τραπεζικό δανεισμό, είχαν ήδη αρχίσει να αποδίδουν θετικά αποτελέσματα και δημιούργησαν βάσιμες προοπτικές για την επιχειρηματική ανάκαμψή τους.
Επιπλέον, η καινοτόμος συμφωνία που πέτυχαν οι εταιρείες με την ΙΑΤΑ – που εκπροσωπεί 290 αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο – και η πολύ ευνοϊκή ρύθμιση αποπληρωμής των υποχρεώσεών τους, ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τη θετική έκβαση του εγχειρήματος.  
Δυστυχώς, όμως, συγκεκριμένοι συνεργάτες, προσδοκώντας σε πρόσκαιρα οφέλη, αντί να σταθούν αρωγοί, υπονόμευσαν οποιοδήποτε σχεδιασμό και με απαράδεκτο τρόπο έπληξαν την επιβίωση των δύο εταιρειών.
Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργήσουν ένα τόσο ασφυκτικό πρόβλημα ρευστότητας, που κατέστησε αδύνατη τη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας τους.
Είναι αυτονόητο ότι η Tripsta και η airtickets® στρέφονται εναντίον τους με όλα τα νομικά και δικαστικά μέσα και ευελπιστούν στη δικαίωσή τους από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.
Ωστόσο, η δικαστική διαδικασία είναι χρονοβόρος.
Ως εκ τούτου, οι εταιρείες, αφού εξάντλησαν κάθε δυνατή εναλλακτική λύση, οδηγήθηκαν στη δύσκολη απόφαση της αναδιάρθρωσης και της προς το παρόν αναστολής έκδοσης μελλοντικών αεροπορικών εισιτηρίων.
Πρώτο μέλημα των εταιρειών υπήρξε η πλήρης εξασφάλιση των δεδουλευμένων και όλων των νόμιμων αποζημιώσεων προς τους εργαζομένους τους και η εξόφληση όλων των υποχρεώσεών τους προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.
H Tripsta και η airtickets® ήταν και είναι οι μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες του κλάδου και οι μοναδικές που ανταγωνίστηκαν ευθέως τους πολυεθνικούς ανταγωνιστές τους, οι οποίοι άλλωστε θα είναι και οι μόνοι ωφελημένοι από τη σημερινή εξέλιξη.
Οι ιστότοποι των εταιρειών λειτουργούν και θα λειτουργούν κανονικά.
Τα εκδοθέντα εισιτήρια και οι κρατήσεις όλων των πελατών συνεχίζουν να είναι σε πλήρη ισχύ.
Οι εργαζόμενοι και η διοίκηση των δύο εταιρειών, με σεβασμό προς τους πελάτες τους και προς την ιστορία τους, θα εργαστούν με αξιοπρέπεια και ευσυνειδησία και με μοναδικό μέλημα την εξυπηρέτηση των πελατών τους.
Για κάθε εξέλιξη οι εταιρείες θα παράσχουν άμεση ενημέρωση προς όλους.

Χαμηλότερη των 400 χιλ. ευρώ η έκθεση της Aegean στις Τravelplanet24 και Αirtickets

Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει η Tripsta των airtickets.gr και travelplanet24.gr, τα οποία οδήγησαν τη διοίκηση της εταιρείας να προχωρήσει σε ριζική αναδιάρθρωση της λειτουργίας της και να αναστείλει προσωρινά την έκδοση μελλοντικών αεροπορικών εισιτηρίων, έχουν δημιουργήσει σοβαρές ανησυχίες για την έκθεση των ελληνικών εταιρειών στην Tripsta.
Οι εξελίξεις οδήγησαν την Aegean να γνωστοποιήσει ότι η  συνολική έκθεση σε επίπεδο ομίλου εκτιμάται σήμερα σε ποσό που δεν ξεπερνά τα € 400 χιλ.

(πρώτη ενημέρωση 28 Ιουνίου 2018, 12:16)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης