Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησε ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Κομισιόν για τον Ιούνιο 2018, στις 112,3 μονάδες

Ευρωζώνη: Υποχώρησε ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Κομισιόν για τον Ιούνιο 2018, στις 112,3 μονάδες
Παρά την πτώση που σημείωσε ο δείκτης οικονομικού κλίματος, τα στοιχεία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Πτώση σημείωσε ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Ευρωζώνης για τον Ιούνιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (28/6) στοιχεία της Κομισιόν, καθώς τόσο οι καταναλωτές όσο και οι επιχειρήσεις εμφανίστηκαν λιγότερο αισιόδοξες για τις προοπτικές στην ενιαία νομισματική ένωση.
Η υποχώρηση του δείκτη επιβεβαιώνει την επιβράδυνση που σημειώενι η οικονομία της Ευρωζώνης κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018, σε μία χρονική περίοδο που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ετοιμάζεται να τερματίσει τη μαζική αγορά ομολόγων.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Κομισιόν υποχώρησε στις 112,3 μονάδες, έναντι 112,5 μονάδων τον Μάιο του τρέχοντος έτους, με τα αποτελέσματα ωστόσο να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, οι οποίοι ανέμεναν περαιτέρω πτώση του δείκτη στις 112 μονάδες.
Το κλίμα μεταξύ των επιχειρήσεων στους κλάδους της μεταποίησης και των υπηρεσιών παρέμεινε αμετάβλητο τον Μάιο, ξεπερνώντας επίσης τις προσδοκίες των αναλυτών.
Σύμφωνα με τους οικονομολόγους, ενώ η ανάπτυξη στην Ευρωζώνης έχει απωλέσει τη δυναμική της κατά το δεύτερο τρίμηνο, αναμένεται να ανακάμψει κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οικονομίας της ζώνης τους ευρών θα αυξηθεί κατά 2,1% για το σύνολο του 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης