Τελευταία Νέα
Οικονομία

Moscovici: Με τον Τσίπρα ανταλλάσσουμε πολύ συχνά μηνύματα - Είναι επιδέξιος και γενναίος άνθρωπος

Moscovici: Με τον Τσίπρα ανταλλάσσουμε πολύ συχνά μηνύματα - Είναι επιδέξιος και γενναίος άνθρωπος
O Ευρωπαίος επίτροπος, Pierre Moscovici, έπλεξε το εγκώμιο του Έλληνα πρωθυπουργού
Με χαρακτηρισμούς, όπως «λαμπρός», «επιδέξιος», «γενναίος», ο Ευρωπαίος επίτροπος, Pierre Moscovici, έπλεξε το εγκώμιο του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
«Μετά το φόβο μου όταν ανέβηκε στην εξουσία το 2015, στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα τελικά ανακάλυψα έναν λαμπρό, επιδέξιο και γενναίο άνθρωπο που πέτυχε να μεταστρέψει το λαό του.
Αποκαλύφθηκε, πολιτικός άνδρας» τόνισε μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.
«Με τον Αλέξη Τσίπρα, τον επικεφαλής της ελληνικής ριζοσπαστικής αριστεράς, που έγινε επικεφαλής μίας "υπεύθυνης" αριστεράς, η συνεννόηση ήταν καλή.
Ο Τσίπρας προτίμησε να κάνει ρεαλιστική πολιτική», λέει ο Moscovici και κοιτώντας τα SMS στο κινητό του, τονίζει: «Ανταλλάσσουμε με τον Τσίπρα μηνύματα κάθε εβδομάδα».
Η γαλλική εφημερίδα φιλοξενεί πορτραίτο του Ευρωπαίου Επιτρόπου, για τον οποίο αναφέρει ότι «μόλις γύρισε τη σελίδα της ελληνικής κρίσης και σκέφτεται το μέλλον.
Συγχρόνως ετοιμάζει την επίσκεψή του στην Ελλάδα, στις 2 και 3 Ιουλίου, όπου θα γιορτάσει το τέλος της κρίσης».
Ο Ευρωπαίος επίτροπος αναφέρεται επίσης στις ευρωεκλογές τονίζοντας ότι είναι υπερήφανος που ανήκει σε αυτή την Επιτροπή που μπόρεσε να επιβάλλει αδιαμφισβήτητα χαρακτηριστικά της Αριστεράς.
Στο ελληνικό ζήτημα «ένας άλλος Επίτροπος θα επηρεαζόταν περισσότερο από τις γερμανικές θέσεις», υποστηρίζει, τέλος, ο Moscovici.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης