Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λεβέντης: Δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούμε τη συμφωνία των Πρεσπών – Δεν θα μας την επιβάλλουν με το ζόρι

Λεβέντης: Δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούμε τη συμφωνία των Πρεσπών – Δεν θα μας την επιβάλλουν με το ζόρι
Θέλουμε η ΠΓΔΜ να μπει στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ αλλά όχι σε βάρος της Ελλάδας είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων
Την θέση ότι η Ένωση Κεντρώων δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί τη συμφωνία των Πρεσπών διατύπωσε ο Β. Λεβέντης, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να μας την επιβάλλουν με το ζόρι.
«Πριν από λίγες ημέρες οι κ. Τσίπρας και Κοτζιάς έβαλαν μια υπογραφή που δεν τους τιμά και υποθηκεύει το μέλλον της χώρας μας και προσβάλλει την τιμή και την αξιοπρέπεια όλου του ελληνικού λαού.
Αυτή την συμφωνία που έκαναν στις Πρέσπες, η Ένωση Κεντρώων δεν πρόκειται ποτέ να την αποδεχτεί και με όλα τα μέσα που έχει σήμερα και με περισσότερα μέσα που θα έχει μετά τις εκλογές θα προσπαθήσουμε να την ακυρώσουμε.
Διαφωνώ με την άποψη του κ. Μητσοτάκη που υποστηρίζει ότι αν η συμφωνία ψηφιστεί στη Βουλή τότε τα περιθώρια στενεύουν.
Όταν ο ελληνικός λαός δεν θέλει κάτι, δεν μπορούν να του το επιβάλλουν με το ζόρι.
Αυτή είναι και η διαφορά μας με τον κ. Μητσοτάκη που παρακαλεί να μειοδοτήσει ο κ. Τσίπρας για να του το χρεώνει.
Εμείς θα προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε την συμφωνία και να κάνουμε μια νέα διαπραγμάτευση.
Θέλουμε το κρατίδιο να υπάρξει, θέλουμε να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, αλλά όχι εις βάρος της Ελλάδας με ονομασίες ελληνικές και αλυτρωτισμούς και όχι εποφθαλμιώντας πάνω σε ελληνικά συμφέροντα» είπε ο κ.Λεβέντης, ο οποίος υποστήριξε ότι το τελευταίο διάστημα δέχθηκε πόλεμο από δημοσιογράφους και ορισμένα ΜΜΕ για την ύπαρξη βίντεο, στο οποίο παρουσιάστηκε ότι «δίνω το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια».
«Από το 1992 στο καταστατικό της Ένωσης Κεντρώων υπάρχει αναφορά ξεκάθαρη που λέει ότι το κόμμα μας δεν δέχεται το όνομα «Μακεδονία» να δοθεί στους σκοπιανούς.
Εγώ έχω μιλήσει πολλές φορές σε εκπομπές για το θέμα αυτό και δεν μπορεί να χρεωθεί στον Βασίλη Λεβέντη και στην Ένωση Κεντρώων καμία αναφορά στην παράδοση του όρου «Μακεδονία» γιατί ήταν μια κουβέντα με τηλεθεατή που με ρώτησε για την πρόβλεψή μου σχετικά με την πορεία της ονομασίας των Σκοπίων.
Είπα λοιπόν, ότι ο χρόνος λειτουργεί εις βάρος μας και προβλέπω ότι θα χαθεί η υπόθεση και θα βλαφθούν τα εθνικά συμφέροντα εάν δεν αναλάβουμε διπλωματικές πρωτοβουλίες για να πείσουμε τους σκοπιανούς να αλλάξουν όνομα.
Δεν είπα ποτέ ότι πρέπει να δώσουμε το όνομα της Μακεδονίας, αντίθετα αν συμβεί αυτό, τόνισα, ότι η χώρα μας θα μπλέξει σε περιπέτειες με τις αλυτρωτικές διαθέσεις των γειτόνων μας.
Μάλιστα τόνισα ακόμη ότι εκείνη την περίοδο οι μόνοι που υπεράσπιζαν την Μακεδονία ήταν ο Γιώργος Καρατζαφέρης και μια ομάδα ακροδεξιών, γεγονός που μείωνε την αξία του ονόματος της Μακεδονίας και έφερνε στο προσκήνιο πατριδοκάπηλους και πολιτικούς που έψαχναν ψηφουλάκια.
Για του λόγου το αληθές, θα δώσουμε βίντεο στη δημοσιότητα από το 2012 που αναφέρει την ξεκάθαρη θέση του κόμματός μας που δεν είναι άλλη από την πλήρη αντίθεσή μας να δοθεί το όνομα της Μακεδονίας μας.
Εμείς προτείνουμε να συγκροτηθεί από την Βουλή και από επιστημονικούς παράγοντες επιτροπή η οποία θα πάει στις Βρυξέλλες και στην Ουάσιγκτον για να πείσει τους συμμάχους και εταίρους μας, ώστε να μην δοθεί το όνομα της Μακεδονίας στα Σκόπια.
Ο λαός δεν μπορεί να δεχθεί αυτή την συμφωνία και αυτό το βλέπουμε όλοι μας κάθε μέρα που περνάει και περισσότερο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον λαϊκό θυμό και την οργή.
Η Ένωση Κεντρώων πιστεύει ακράδαντα ότι εάν δώσουμε το όνομα της Μακεδονίας είναι σαν να δίνουμε την ψυχή μας.
Αν αφαιρέσεις από το σώμα της Ελλάδας την Μακεδονία, τότε το σώμα αυτό θα παραμείνει νεκρό» ανέφερε ο κ.Λεβέντης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης