Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παραλήρημα κατά της Ελλάδας – «Εφιάλτης η συμφωνία των Πρεσπών με στόχο τον έλεγχο της πΓΔΜ»

tags :
Παραλήρημα κατά της Ελλάδας – «Εφιάλτης η συμφωνία των Πρεσπών με στόχο τον έλεγχο της πΓΔΜ»
Η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» μετατρέπεται σε μια ελληνική μαριονέτα, αναφέρει ο αρθρογράφος της Oriental Review
Η "ονομασία" δεν αποτελεί τίποτα λιγότερο από την πλήρη και ολοκληρωτική συνθηκολόγηση των "πραξικοπηματικών" μακεδονικών αρχών (σ.σ. χαρακτηρισμός) στους Έλληνες γείτονές τους, με επιπτώσεις που ξεπερνούν τα όρια της χώρας τους, ως ένα πολυαναμενόμενο διπλωματικό επίτευγμα σε ένα δήθεν ασυμβίβαστο θέμα ταυτότητας για την επακόλουθη ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
Αυτό αναφέρει ο αναλυτής του Oriental Review, Andrew Korybko, ο οποίος χαρακτηρίζει τη συνθήκη των Πρεσπών ως ένα "δυστοπικό εφιάλτη για ολοκληρωτικό έλεγχο".
Ανεξάρτητα από το πώς κάποιος μπορεί να αισθάνεται προσωπικά για τις λεπτομέρειες αυτής της διαμάχης, είναι αναμφισβήτητο ότι το «ψήφισμα» που παρουσιάζεται στη συμφωνία είναι πραγματικά μια λεπτή κάλυψη για την εφαρμογή ενός νέου τύπου μεταμοντέρνου ελέγχου, προσθέτει.
Η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» μετατρέπεται σε μια ελληνική μαριονέτα, καθώς ο λαός της θα συνεχίσει να υφίσταται τα κοινωνικοπολιτιστικά πειράματα πριν από την ολοκλήρωση της "τελειοποιημένης" μορφής αυτού του μοντέλου σε ολόκληρη την ΕΕ.
Και εξηγεί: Οι διάφορες "κοινές" δομές που δημιουργούνται από αυτό το έγγραφο θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να καθορίσει τι θα μαθαίνουν οι μαθητές της Μακεδονίας, δίνοντας στην Αθήνα την εξουσία να λογοκρίνει τα βιβλία και τα υλικά που συνδέονται με αυτά.
Επιπλέον, οι ακαθόριστες έννοιες «πολιτικά λανθασμένες» και η λεγόμενη «προπαγάνδα» που αναφέρονται αόριστα σε αυτό το έγγραφο, περιγράφει ως «πιθανότητα να υποκινηθεί βία, μίσος ή εχθρότητα» μέσω της δήθεν προαγωγής των "σοβινισμού, εχθρότητας, αλυτρωτισμού και ρεβιζιονισμού".
Την ίδια ώρα, οι αρχές της πΓΔΜ υποχρεούνται να διώκουν κάθε πρόσωπο ή οργάνωση που η Ελλάδα κατηγορεί για παραβίαση αυτών των όρων.
Όχι μόνο αυτό, αλλά η μακεδονική κυβέρνηση επισήμως συμφωνεί να θεωρήσει την ελεγχόμενη από την Ελλάδα περιοχή της Μακεδονίας για «τον Ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, τον πολιτισμό και την κληρονομιά ... από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα».
Με απλά λόγια, οι ιδιώτες θα απαγορευθούν υπό την ποινή της νόμιμης τιμωρίας από το να αναφέρουν δημοσίως ότι μέλη της οικογένειάς τους εγκατέλειψαν αυτό που αποκαλούν «Μακεδονία του Αιγαίου» (όρος που πιθανώς θα απαγορευθεί), εκτός αν προσδιορίζουν ανοιχτά ως «ελληνικό έδαφος».
Ο χαρακτηρισμός "ελληνικός" μπορεί να διακινδυνεύσει το ρήμα των Αθηνών να θεωρείται ως "υποκίνηση βίας, μίσους ή εχθρότητας" μέσω του "σοβινισμού, εχθρότητας, αλυτρωτισμού και ρεβιζιονισμού", που είναι μια πρωτοφανής προσβολή σε όλους τους "Μακεδόνες" που ενδιαφέρονται για την οικογένειά τους ρίζες.
Το πολιτικά ορθό αστυνομικό κράτος που σχηματίζεται στη Δημοκρατία της Μακεδονίας είναι ως εκ τούτου ένας δυστοπικός εφιάλτης επικών διαστάσεων που θα μπορούσε ενδεχομένως να εξαπλωθεί σε άλλες χώρες τα επόμενα χρόνια, αν η ΕΕ σχηματοποιήσει αυτό το μοντέλο ως μέσο συστηματικής αποδόμησης των εθνικών ταυτοτήτων πριν την ενσωμάτωση τους σε μια «ομοσπονδία περιφερειών» που θα αντικαταστήσει την υπάρχουσα ένωση εθνικών κρατών, καταλήγει ο Korybko.

** Ο Andrew Korybko είναι πολιτικός αναλυτής, δημοσιογράφος και μέλος του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών και Προβλέψεων του Πανεπιστημίου Φιλίας του Λαού της Ρωσίας (People’s Friendship University of Russia).
Ειδικεύεται στις ρωσικές υποθέσεις και τη γεωπολιτική, και συγκεκριμένα στη στρατηγική των ΗΠΑ στην Ευρασία.
Οι άλλες περιοχές εστίασής του περιλαμβάνουν τις τακτικές της αλλαγής καθεστώτος, τις επαναλαμβανόμενες επαναστάσεις και τον αντισυμβατικό πόλεμο που χρησιμοποιείται σε ολόκληρο τον κόσμο.
Το βιβλίο του, "Hybrid Wars: The Indirect Adaptive Approach to Regime Change", αναλύει εκτενώς τις καταστάσεις στη Συρία και την Ουκρανία και ισχυρίζεται ότι αποδεικνύει ότι αποτελούν ένα νέο μοντέλο στρατηγικού πολέμου που διεξάγεται από τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης