Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Επίκειται παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας της Κίνας για την Gongbao και την Εθνική Ασφαλιστική προς την ελληνική κυβέρνηση

Επίκειται παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας της Κίνας για την Gongbao και την Εθνική Ασφαλιστική προς την ελληνική κυβέρνηση
Η διοίκηση της Gongbao σχεδιάζει συνέντευξη Τύπου το αμέσως προσεχές διάστημα ώστε να παρουσιάσει τις θέσεις
Παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας της Κίνας επίκειται το προσεχές διάστημα, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες,  προς την ελληνική κυβέρνηση με στόχο να αντιμετωπίσει με τη δέουσα προσοχή την πρόταση της Gongbao για το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Να σημειωθεί ότι η Gongbao προσφέρει τίμημα για το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής 676 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι αποτιμά συνολικά την Εθνική Ασφαλιστική 901 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα, η διοίκηση της Gongbao σχεδιάζει συνέντευξη Τύπου το αμέσως προσεχές διάστημα ώστε να παρουσιάσει τις θέσεις, εστιάζοντας κυρίως στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην αξιολόγηση της θέσης της.
Η Goldman Sachs και η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας θα πρέπει να αποτιμήσουν από τη μία πλευρά ότι προσφέρονται 676 εκατ. ευρώ, τα οποία είναι υπαρκτά και επιβεβαιωμένα, όχι σαν τα «θεωρητικά» χρήματα της ΕΧΙΝ και από την άλλη πλευρά μια δημόσια προσφορά για το 51% της Εθνικής Ασφαλιστικής, αλλά με χρηματιστηριακές συνθήκες πολύ αβέβαιες.
Κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι η δημόσια προσφορά στο ελληνικό χρηματιστήριο θα επιτύγχανε αποτίμηση 901 εκατ. ευρώ συνολικά για την εταιρεία.
Υπενθυμίζεται ότι τα 676 εκατ. της Gongbao για την Εθνική Ασφαλιστική δίδονται με αναλογία 52% η εταιρεία με ίδια συμμετοχή και 48% δανεισμό από την ICBC (Industrial and Commercial Bank of China).
Η πρόταση της Gongbao φαίνεται να είναι πάρα πολύ ανταγωνιστική και ενδιαφέρουσα, ωστόσο ο αντίλογος είναι ότι διαθέτει 10 δισ. υπό διαχείριση assets και τα σχεδόν 320 εκατ. δάνειο που παίρνει για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής και θεωρείται υψηλός δανεισμός.
Εν τω μεταξύ σήμερα 28 Ιουνίου 2018 στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας η υπόθεση Εθνική Ασφαλιστική ήταν πολύ ψηλά στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξης, με την Goldman Sachs να παρουσιάζει τις δύο εναλλακτικές επιλογές, από τη μία τα 676 εκατ. ευρώ της Gongbao και από την άλλη δημόσια προσφορά για το 51% της Εθνικής Ασφαλιστικής τους επόμενους μήνες.
Το επόμενο διάστημα επίκεινται σημαντικές εξελίξεις για την τύχη της Εθνικής Ασφαλιστικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης