Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Περαιτέρω υποχώρηση του κινδύνου στο κινεζικό τραπεζικό σύστημα

tags :
Moody's: Περαιτέρω υποχώρηση του κινδύνου στο κινεζικό τραπεζικό σύστημα
Οι προσπάθειες των κινεζικών αρχών για εξυγίανση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος αποδίδουν καρπούς, σύμφωνα με τη Moody's
Οι ρυθμιστικές αρχές της Κίνας (Α1, σταθερό) πραγματοποίησαν περαιτέρω πρόοδο στη μείωση του κινδύνου για το εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα, το πρώτο τρίμηνο 2018, αναφέρει σε έκθεσή της η Moody's Investors Service, επικαλούμενη τα στοιχεία της Λαϊκής Τράπεζας (People's Bank of China).
Σε γενικές γραμμές, παρατηρήθηκε επιβράδυνση της αύξησης των περιουσιακών στοιχείων και σταθεροποίηση της ποιότητας, καθώς και επιτάχυνση της αύξησης των δανείων, δεδομένου ότι οι τράπεζες επιστρέφουν σε συμβατικές μεθόδους δανεισμού και μακριά από το «σκιώδες» χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Μελλοντικά, ο αμερικανικός οίκος αναμένει από τις τοπικές ρυθμιστικές αρχές να διατηρήσουν μια προσεκτική προσέγγιση, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν διαταραχές στην πραγματική οικονομία από την καταστολή των σκιώδους τραπεζικής και των διατραπεζικών δραστηριοτήτων.
Το σύνολο του ενεργητικού για το κινεζικό τραπεζικό σύστημα, αυξήθηκε κατά 6,6% -σε ετήσια σύγκριση- το πρώτο τρίμηνο του 2018, έναντι μεγέθυνσης της τάξεως του 15,7% ένα χρόνο νωρίτερα.
Ο μέσος δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) διαμορφωνόταν στο 1,75%, στα τέλη Μαρτίου 2018, μία μονάδα υψηλότερα σε ετήσια σύγκριση.
Η κεφαλαιοποίηση μετριάστηκε κάπως, με τον μέσο δείκτη Core Tier 1 (CET1) για όλες τις εμπορικές τράπεζες, να υποχωρεί στο 10,72%, από 10,75% στο τέλος του τέταρτου τριμήνου 2017.

Διαβάστε: Moody's: Περαιτέρω συρρίκνωση του σκιώδους τραπεζικού συστήματος της Κίνας, το 2018

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης