Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντικές απώλειες στις ευρωαγορές, με Γερμανία και εμπορικές ανησυχίες στο επίκεντρο - Πτώση -1,39% ο DAX

Σημαντικές απώλειες στις ευρωαγορές, με Γερμανία και εμπορικές ανησυχίες στο επίκεντρο - Πτώση -1,39% ο DAX
Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια,εν μέσω των επίμονων εμπορικών ανησυχιών, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται και οι πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία
Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν σήμερα (28/6/2018) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί εν μέσω των επίμονων εμπορικών ανησυχιών, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται και οι πολιτικές εξελίξεις στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, τη Γερμανία, που ασκούν ισχυρές πιέσεις στην αγορά της Φρανκφούρτης.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,81% χαμηλότερα, στις 376,89 μονάδες, με σχεδόν όλους τους κλάδους να τερματίζουν στο «κόκκινο».


Ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε πτώση 1,39% και έκλεισε στις 12.177,23 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,08% στις 7.615,63 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε απώλειες 0,97% και έκλεισε στις 5.275,64 μονάδες.




Παράλληλα, ο IBEX 35 στη Μαδρίτη κατέγραψε πτώση 0,72% στις 9.589,00 μονάδες, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο υποχώρησε κατά 0,58% και τις 21.432,34 μονάδες.
Οι εμπορικές εντάσεις συνεχίζουν να επιβαρύνουν τις διεθνείς αγορές, με την αισιοδοξία από τις χθεσινές αποφάσεις της κυβέρνησης Trump σχετικά με τις κινεζικές επενδύσεις να έχει ήδη «ξεθωριάσει».
Ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, ανακοίνωσε χθες μια πιο μετριοπαθή προσέγγιση για τον περιορισμό των κινεζικών επενδύσεων στον τεχνολογικό κλάδο των ΗΠΑ, αλλά η «ανακούφιση» που προκάλεσε στους επενδυτές αποδείχτηκε πρόσκαιρη.
Ο Trump ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα υποστηρίξει τη διεύρυνση των εξουσιών της Επιτροπής Ξένων Επενδύσεων στις ΗΠΑ (Cfius), η οποία εξετάζει τις ξένες επενδύσεις για απειλές κατά της ασφάλειας, απέχοντας έτσι από μια άμεση επιβολή περιορισμών στις κινεζικές επενδύσεις, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών.
Ωστόσο, ο οικονομικός σύμβουλος του Trump, Larry Kudlow, δήλωσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος δεν υποχωρεί στο θέμα της Κίνας.
Εν τω μεταξύ, ανησυχίες προκαλεί η πολιτική αβεβαιότητα στη Γερμανία, όπου ο κυβερνητικός συνασπισμός της Angela Merkel βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, λόγω των έντονων διαφωνιών που επικρατούν στο εσωτερικό της αναφορικά με την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί στο προσφυγικό – μεταναστευτικό.
Την προσεχή Κυριακή (1/7) εκπνέει το τελεσίγραφο που έχει απευθύνει ο υπουργός Εσωτερικών και πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών, Horst Seehofer, στην καγκελάριο προκειμένου να έχει βρει μια λύση για το μεταναστευτικό, ειδάλλως έχει προειδοποιήσει ότι θα προχωρήσει μονομερώς στην υλοποίηση της απόφασής του, σύμφωνα με την οποία οι πρόσφυγες που εγράφησαν σε άλλη χώρα της ΕΕ θα διώχνονται όταν φτάνουν τα γερμανικά σύνορα.
Παράλληλα, οι επενδυτές διατηρούν στραμμένη την προσοχή τους στη διήμερη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που ξεκινά σήμερα στις Βρυξέλλες, με τις μεταρρυθμίσεις της Ευρωζώνης και το προσφυγικό ζήτημα να αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο.
Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Thyssenkrupp υποχώρησε κατά 1,7%, καθώς η εταιρεία βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση συμφωνίας 17,4 δισ. δολ. με την Tata Steel, ώστε να συγχωνεύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία στην Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Η μετοχή της H&M σημείωσε άνοδο 1,9%, ανακάμπτοντας από τις απώλειες που κατέγραφε νωρίτερα, μετά την ανακοίνωση της σουηδικής εταιρείας ότι θα προχωρήσει σε μείωση των τιμών της, προκειμένου να διευκολύνει την πώληση ορισμένων προϊόντων της.
Η μετοχή της Daily Mail σημείωσε άνοδο 6,2%, στον απόηχο αναβάθμισής της από την Berenberg.
Στα οικονομικά νέα, πτώση σημείωσε ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Ευρωζώνης τον Ιούνιο του 2018, επιβεβαιώνοντας την επιβράδυνση που σημειώνει η οικονομία της Ευρωζώνης κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Κομισιόν υποχώρησε στις 112,3 μονάδες, από 112,5 μονάδες τον Μάιο.
Στη Γερμανία, σταθερή αναμένεται να παραμείνει η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιούλιο του 2018, με τον σχετικό δείκτη του GfK να διαμορφώνεται στις 10,7 μονάδες, παραμένοντας αμετάβλητος σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης