Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αντώνης Βουκλαρής CEO του ομίλου Ευρωκλινικής: Γιατί θέλουμε το Ερρίκος Ντυνάν

Αντώνης Βουκλαρής CEO του ομίλου Ευρωκλινικής: Γιατί θέλουμε το Ερρίκος Ντυνάν
Δεν εξήγησε εάν η συμμετοχή της Ευρωκλινικής στη διαγωνιστική διαδικασία θα γίνει σε συνεργασία με άλλο εταίρο
Υψηλό τίμημα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να βάλλουν οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση του Ερρίκος Ντυνάν.
Ανάμεσα στους διεκδικητές  θα είναι ο όμιλος της Ευρωκλινικής.
Ο διευθύνων σύμβουλος κ. Αντώνης  Βουκλαρής για τα 20 χρόνια του ομίλου, ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την κάλυψη των προληπτικών και διαγνωστικών εξετάσεων για τα παιδιά των μεγαλύτερων οργανισμών φροντίδας παιδιών στη χώρα μας (Κιβωτός του Κόσμου, Μαζί  για το Παιδί, Το Χαμόγελο του Παιδιού).  
Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο κ. Βουκλαρής αναφέρθηκε στην εξαγορά του Ερρίκος Ντυνάν λέγοντας ότι μπορεί να δημιουργήσει τις συνέργειες για τον όμιλο της Ευρωκλινικής και θα είναι η απάντηση στην τάση ισχυροποίησης των εγχώριων παικτών, που επιδιώκουν να ενισχύσουν τη θέση τους στο νέο περιβάλλον που δημιουργεί η συγκέντρωση του κλάδου.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ίδιος δεν εξήγησε εάν η συμμετοχή της Ευρωκλινικής στη διαγωνιστική διαδικασία θα γίνει σε συνεργασία με άλλο εταίρο.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγορά προεξοφλείται η προοπτική της συνεργασίας λόγω του ισχυρού ανταγωνισμού που υπάρχει στο χώρο της υγείας.
Ο όμιλος Ευρωκλινικής δραστηριοποιείται εδώ και 20 χρόνια στον κλάδο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης και διαθέτει δύο κλινικές, την Ευρωκλινική Αθηνών και την Ευρωκλινική Παίδων.
Τα οικονομικά  αποτελέσματα του 2017, εμφανίζουν ότι τα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA), βελτιώθηκαν στα 3,26 εκατ. ευρώ από 1,32 εκατ. ευρώ το 2016.
Στα αποτελέσματα μετά από φόρους, περιορίσθηκαν οι ζημιές σε 0,66 εκατ. ευρώ το 2017 έναντι ζημιών 2,54 εκατ. ευρώ το 2016.
Οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου διατηρήθηκαν στα επίπεδα του 2016 και διαμορφώθηκαν στα  40,20 εκατ. ευρώ  
Η διαδικασία πώλησης του Ερρίκος Ντυνάν έχει ως αφετηρία την Τράπεζα Πειραιώς με σύμβουλο πώλησης την PWC και σύμφωνα με το σχεδιασμό στόχος είναι οι προσφορές από τους υποψήφιους επενδυτές να κατατεθούν περί τα τέλη Ιουλίου.
Να σημειωθεί ότι η λίστα των ενδιαφερομένων, που έχουν από χθες πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία του Ερρίκος Ντυνάν αριθμεί περί τους 20 επενδυτές ή παρόχους υπηρεσιών υγείας, μεταξύ των οποίων το Ιατρικό Αθηνών, το CVC Capital Partners, αλλά και το επενδυτικό fund Farallon, που έχει τοποθετηθεί πρόσφατα στη Euromedica.
Τέλος να σημειωθεί ότι το Ερρίκος Ντυνάν παρουσίασε ζημιές ύψους 13,5 εκατ. ευρώ το 2017.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingenws.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης