Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πράσινο φως από ΕΕ για το νότιο τμήμα του Ε65 - Στα 300 εκατ. ο προϋπολογισμός

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πράσινο φως από ΕΕ για το νότιο τμήμα του Ε65 - Στα 300 εκατ. ο προϋπολογισμός
Το κόστος είναι 300 εκατ. ευρώ και αφορά τα πρώτα 31,5χλμ του αυτοκινητόδρομου,
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατασκευή του νότιου τμήματος του Ε-65 (Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας), δηλαδή το τμήμα Λαμία – Ξυνιάδα, το οποίο αποτελεί τη συνέχιση του μεσαίου τμήματος Ξυνιάδα – Τρίκαλα.
Πρόκειται για ένα σημαντικό κομμάτι του οδικού άξονα Ε65, ενός από τους πέντε αυτοκινητοδρόμους της χώρας ο οποίος μένει σε εκκρεμότητα και αντιμετωπίζει και το μεγαλύτερο πρόβλημα.
Την κατασκευή του νότιου τμήματος του Ε65 πρόκειται να αναλάβει η ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ.
Το κόστος είναι 300 εκατ. ευρώ και αφορά τα πρώτα 31,5χλμ του αυτοκινητόδρομου, από τον Ανισόπεδο Κόμβο πριν την είσοδο της πόλης της Λαμίας, μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο Ξυνιάδας.
Η κατασκευή του νότιου τμήματος του Ε65 είναι σημαντική, καθώς θα συνδέεται με το ήδη κατασκευασμένο τμήμα Ξυνιάδα – Τρίκαλα, το μεγάλο μειονέκτημα του οποίου είναι η μη σύνδεσή του με κανένα άλλο αυτοκινητόδρομο παρά μόνο με τον ταχείας κυκλοφορίας Τρίκαλα - Λάρισα.
Για τον λόγο αυτό λέγεται και «τυφλός» ενώ οι προβλέψεις για τις ροές είναι ιδιαίτερα χαμηλές σε σχέση με τους υπόλοιπους αυτοκινητόδρομους.
Το θέμα της κατασκευής του νότιου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ε65 Λαμία-Ξυνιάδα ξεκίνησε το 2013, όταν το μήκους 32,5χλμ έργο «κόπηκε» στην αναθεώρηση της σύμβασης την ίδια χρονιά, λόγω έλλειψης των απαραίτητων κονδυλίων.
Οσον αφορά τον χρόνο αποπεράτωσης των έργων, υπολογίζεται ότι το νότιο τμήμα θα απαιτήσει περίπου τρία χρόνια έως ότου ολοκληρωθεί, δηλαδή μέσα στο 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης