Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες απειλές Cavusoglu κατά της ΕΕ - «Απελευθερώστε τη βίζα αλλιώς δεν θα εφαρμοστεί η συμφωνία για το προσφυγικό»

Νέες απειλές Cavusoglu κατά της ΕΕ - «Απελευθερώστε τη βίζα αλλιώς δεν θα εφαρμοστεί η συμφωνία για το προσφυγικό»
Ο υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, εκτίμησε ότι δεν αναμένεται να ανοίξουν νέα κεφάλαια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ
Αν δεν αρθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες, τότε η Άγκυρα θα άρει κι εκείνη τη δέσμευσή της στο προσφυγικό, προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μevlut Cavusoglu, με την Τουρκία να απειλεί για άλλη μια φορά την Ευρωπαϊκή Ένωση με «όπλο» τις ροές των προσφύγων.
«Εάν η Ε.Ε. δεν θέλει, τότε και η συμφωνία για το προσφυγικό και η συμφωνία επανεισδοχής δεν θα εφαρμοστούν.
Αυτό δεν είναι ούτε απειλή ούτε εκβιασμός.
Πρέπει και οι δύο πλευρές να αναλάβουν τις ευθύνες τους», δήλωσε.

Επίθεση στην Αυστρία

Την εκτίμηση ότι δεν θα γίνουν θετικά βήματα με την ΕΕ όσο η Αυστρία έχει την προεδρία του μπλοκ εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο NTV, ο Cavusoglu συμπλήρωσε ότι δεν αναμένει θετικά βήματα για το άνοιγμα νέων κεφαλαίων στο πλαίσιο των ενταξιακών προσπαθειών της Τουρκίας, αλλά θα συζητήσει την απελευθέρωση της βίζας με τους αξιωματούχους της ΕΕ.
Η Αυστρία θα αναλάβει την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ για ένα εξάμηνο από τον Ιούλιο, κάτι το οποίο θα της προσφέρει έναν ισχυρό λόγο στην ατζέντα των πολλών συνόδων που γίνονται μεταξύ των χωρών μελών.
Η Βιέννη έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την προεδρία της για να υπάρξει μια στροφή προς την πρόληψη των αφίξεων κι άλλων μεταναστευτικών κυμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης