Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 14,76 τρισ. δολάρια το κόστος της βίας για την παγκόσμια οικονομία το 2017

Στα 14,76 τρισ. δολάρια το κόστος της βίας για την παγκόσμια οικονομία το 2017
Συρία αλλά και χώρες της Λ. Αμερικής τα μεγαλύτερα «θύματα»
Τις πραγματικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει ένας πόλεμος, τρομοκρατικές επιθέσεις, μαζικά ξεσπάσματα βίας, ανθρωποκτονίες όχι μόνο στη ζωή των ανθρώπων αλλά και στην ευρύτερη οικονομική δραστηριότητα μίας χώρας, παρουσιάζει σε ένα γράφημα η ιστοσελίδα Visual Capitalist.
Τα στοιχεία έχουν προέλθει από την έκθεση Global Peace Index 2018.
 
Chart: The Economic Impact of Violence

Σύμφωνα με την έκθεση η έκρηξη βίας κόστισε στην παγκόσμια οικονομία το ποσό των 14,76 τρισ. δολαρίων το 2017 σε όρους αγοραστικής δύναμης, δηλαδή το 12,4% του παγκόσμιου ΑΕΠ ή 1.988 δολάρια ανά κάτοικο του πλανήτη.
Φυσικά έχει σημασία και η μορφή της βίας, όπως τονίζει το Institute for Economics and Peace.



Οι επιπτώσεις αφορούν και την αύξηση των δαπανών για ασφάλεια και άμυνα, ενώ ισχυρό είναι και το κόστος για μία οικονομία από τις συνεχείς επιθέσεις ανθρωποκτονιών, κάτι που έχει καταγραφεί σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.



Η αύξηση των αμυντικών δαπανών είναι υψηλότερη σε Β. Αμερική, Ασία – Ειρηνικό και Ευρώπη, ενώ σε Ν. Αμερική, Κεντρική Αμερική και Αφρική καταγράφονται περισσότερα περιστατικά βίας όπως οι ανθρωποκτονίες αλλά και οι τρομοκρατικές επιθέσεις.



Όπως είναι φυσικό η χώρα που έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα δεν είναι άλλη από τη Συρία, με δεδομένη την εμφύλια σύρραξη εδώ και επτά χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης