Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 6» μήνυμα για σταθερότητα και ειρήνη στη ΝΑ Μεσόγειο

tags :
Η άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 6» μήνυμα για σταθερότητα και ειρήνη στη ΝΑ Μεσόγειο
Η άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 6» μήνυμα για σταθερότητα και ειρήνη στη ΝΑ Μεσόγειο  
Το μήνυμα ότι η άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ 6» και η τριμερής αμυντική συνεργασία Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου, αποτελεί ένα μήνυμα για σταθερότητα, ειρήνη και ευημερία των λαών της περιοχής, έδωσε ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγο πριν αναχωρήσει από την Αίγυπτο, έχοντας παρακολουθήσει από κοινού με τους ομολόγους της Ελλάδας και της Αιγύπτου, Πάνο Καμμένο και Μ. Zaki, την τελευταία φάση τής άσκησης, ανοικτά της Αλεξάνδρειας.
Χαρακτηριστική ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Αγγελίδης κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής δώρων με τον Αιγύπτιο ομόλογό του: «Το καλύτερο δώρο η πρόσκληση να συμμετάσχουμε μαζί στη διακλαδική αυτή άσκηση. Διότι είναι σημαντικό να υπογράφουμε έγγραφα και συμφωνίες, αλλά αληθινά μπορούμε να λάβουμε σημαντική πείρα από στρατιωτικές κοινές ασκήσεις, όπως τη "ΜΕΔΟΥΣΑ 6", που διεξάγεται εδώ και μία εβδομάδα, με τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων Κύπρου, Αιγύπτου και Ελλάδας».
«Μπορείτε να βασίζεστε -ακόμη και αν είναι μικρή- στη χώρα μας και στον στρατό της. Και να βασίζεστε στη φιλία μας, για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής μας» κατέληξε ο κ. Αγγελίδης, απευθυνόμενος στον κ. Zaki, παρουσία του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης