Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Δεν πείθει η ανάκαμψη του S&P 500 – Διόρθωση των μετοχών αναμένουν οι αναλυτές

tags :
Δεν πείθει η ανάκαμψη του S&P 500 – Διόρθωση των μετοχών αναμένουν οι αναλυτές
Η τρέχουσα ανάκαμψη του S&P 500 είναι η πλέον αδύναμη από το 2010
Η ανάκαμψη του S&P 500 κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου φαίνεται ότι σώζει τον δείκτη – βαρόμετρο της αμερικανικής αγοράς από τη χειρότερη πορεία του για το α’ εξάμηνο ενός έτους, από το 2010 έως και σήμερα.



Ταυτόχρονα το 2018 ήταν ένα ενδιαφέρον έτος αναφορικά με την πορεία της μεταβλητότητας.
Όπως σημειώνει το Bloomberg, μια σειρά πραγματικά απαίσιων ημερών έπληξε τα νεύρα των επενδυτών.
Ενώ οι περισσότερες από τις συνεδριάσεις του 2018 ήταν ανοδικές, το εντυπωσιακό είναι ότι όταν η αγορά υποχωρεί, το πράττει με πολύ βίαιο τρόπο.
Οι συνεδριάσεις με ημερήσιες απώλειες είναι κατά 20% περισσότερες από τις αντίστοιχες με κέρδη.
Αυτό έχει να συμβεί εδώ και μία επταετία.



Η μέση άνοδος για τον S&P 500 είναι 0,7% φέτος, από 0,3% το 2017.
Από το ζενίθ το οποίο έφθασε ο δείκτης στα τέλη Ιανουαρίου 2018, μόνο οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης διατηρούν το θετικό πρόσημο (καθώς οι αμερικανικές μικρές επιχειρήσεις δεν επηρεάζονται από τις εμπορικές πολιτικές του Trump), ενώ τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P βρίσκονται αρκούντως χαμηλότερα από τα υψηλά τους επίπεδα.



Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο 2018 η Morgan Stanley υποστήριξε ότι είχαμε φθάσει στο ζενίθ.
Στην πραγματικότητα, αυτή η αδυναμία του S&P 500 να επανέλθει στα υψηλά του επίπεδα μετά την «διόρθωση» τον Φεβρουάριο - είναι ιστορική.
Ενώ μια "ενδιάμεση διόρθωση" είναι αυτό που όλοι ήλπιζαν τον Φεβρουάριο, υπάρχει ο φόβος ότι η διόρθωση θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων 70 ετών μόνο ένα «επεισόδιο» ανόδου έχει διαρκέσει για πολύ μεγάλο διάστημα.



Αυτό έγινε το 1994, ξεκίνησε και πάλι μήνα Φεβρουάριο και διήρκεσε δύο έτη.
Όπως συμβαίνει και σήμερα – τότε ήταν ο δεύτερος χρόνος της προεδρίας Clinton- η Fed άρχισε να γίνει πιο αυστηρή, γεγονός που οδήγησε σε σημαντικές απώλειες τα κρατικά ομόλογα.
Με δεδομένη και τη σύσφιξη των οικονομικών συνθηκών στις ΗΠΑ, οι περισσότεροι αναλυτές φοβούνται ότι η επόμενη κίνηση για τις μετοχές θα είναι πτωτική.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης