Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε κλοιό πιέσεων οι αναδυόμενες αγορές - Σε «σταυρό θανάτου» το EEM ETF

tags :
Σε κλοιό πιέσεων οι αναδυόμενες αγορές - Σε «σταυρό θανάτου» το EEM ETF
Σε κλοιό πιέσεων οι αναδυόμενες αγορές - Σε «σταυρό θανάτου» το EEM ETF
Σε κλοιό πιέσεων βρίσκονται οι αναδυόμενες αγορές.
Η Κίνα βρίσκεται σε «bear market», η Βραζιλία από την πλευρά της πλησιάζει επικίνδυνα και αυτή σε «bear market» και το EEM emerging markets ETF βρίσκεται πολύ κοντά στο να σημειώσει το χειρότερο τρίμηνο τα τελευταία τρία χρόνια.
Σύμφωνα με τεχνικούς αναλυτές η άνοδος του δολαρίου αποτελεί σημαντικό παράγοντας αποσταθεροποίησης στις αναδυόμενες αγορές και αναμένουν μια περαιτέρω πτώση κατά 12% για το EEM ETF στα 37,5 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2017 (Κλείσιμο Παρασκευής 30/7, στα 43,35 δολάρια.
Το EEM ETF βάση της τεχνικής ανάλυσης βρίσκεται σε «σταυρό θανάτου», σημείο που σηματοδοτεί το σημείο σε ένα γράφημα όπου ένας μακροπρόθεσμος κινούμενος μέσος όρος, όπως των 200 ημερών, σπάει πάνω από έναν βραχυπρόθεσμο κινούμενο μέσο όρο, όπως των 50 ημερών.
Ο τεχνικός δείκτης καταδεικνύει μια απότομη πτώση της τιμής ασφάλειας και συχνά προδικάζει περαιτέρω πτώση.
Ο κινούμενος μέσος όρος των 200 ημερών του EEM ETF έσπασε πάνω από τον κινούμενο μέσο όρο των 50 ημερών στις 30/5.
Το EEM σύντομα εισήλθε σε «σταυρό θανάτου» στις αρχές του 2017, αλλά ο τελευταίος σημαντικός «σταυρός θανάτου» ήταν στα μέσα του 2015, όταν το EEM ETF υποχώρησε σχεδόν 26% εντός των επόμενων έξι μηνών.
Το EEM ETF παρακολουθεί μετοχές μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης στις αναδυόμενες αγορές, συμπεριλαμβανομένων των Alibaba, της Taiwan Semiconductors και της Samsung.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης