Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης (υφ. Άμυνας): Η Τουρκία δεν θα αλλάξει συμπεριφορά στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Κουβέλης (υφ. Άμυνας): Η Τουρκία δεν θα αλλάξει συμπεριφορά στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
Ο Erdogan συνεργάσθηκε όλη την προηγούμενη περίοδο αλλά και προεκλογικά και θα συνεργασθεί και μετεκλογικά με το πιο ακραίο εθνικιστικό κομμάτι της τουρκικής πολιτικής
Την εκτίμηση ότι «δεν πρόκειται να αλλάξει συμπεριφορά η Τουρκία όσον αφορά τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς,» εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.
Μιλώντας στα "Νέα" ο υφυπουργός τόνισε πως «δυστυχώς δεν αναμένεται να αλλάξει η Τουρκία συμπεριφορά για δύο σημαντικούς λόγους. Ο πρώτος αφορά στο γεγονός ότι η κλιμάκωση της επιθετικής ρητορικής αλλά και της έντασης σε επίπεδο πρακτικής από την πλευρά της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μας, δεν αφορούσαν αποκλειστικά και μόνο την προεκλογική δραστηριότητα στη γείτονα χώρα.
Ήταν απόλυτα ενταγμένες σε έναν στρατηγικό στόχο της Τουρκίας. Ποιος είναι αυτός; Να δημιουργήσει -έτσι θεωρεί- θέματα που δεν υπάρχουν με την Ελλάδα και τα οποία έχουν λυθεί με απόλυτη σαφήνεια από τις Διεθνείς Συνθήκες και το Διεθνές Δίκαιο, με στόχο να θέσει τη χώρα μας σε ένα τραπέζι διαλόγου για το Αιγαίο, την κυπριακή ΑΟΖ και ό,τι άλλο θέμα έχει συμπεριλάβει στις επεκτατικές διεκδικήσεις της.
Ο δεύτερος λόγος αφορά στο γεγονός ότι ο Erdogan συνεργάσθηκε όλη την προηγούμενη περίοδο αλλά και προεκλογικά και θα συνεργασθεί και μετεκλογικά με το πιο ακραίο εθνικιστικό κομμάτι της τουρκικής πολιτικής".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης