Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Οι ΗΠΑ δεν θα αποχωρήσουν, προς το παρόν, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου

Trump: Οι ΗΠΑ δεν θα αποχωρήσουν, προς το παρόν, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου
Σε αυτό το σημείο δεν πρόκειται να βγούμε. Πρέπει όμως να μας αντιμετωπίσουν πιο δίκαια
Τη διαβεβαίωση ότι οι ΗΠΑ δεν σχεδιάζουν να αποσυρθούν- προς το παρόν τουλάχιστον- από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, έδωσε ο πρόεδρος Trump παρά τις συνεχείς επιθέσεις προς τον οργανισμό για την «άδικη μεταχείριση» της χώρας.
«Σε αυτό το σημείο δεν πρόκειται να βγούμε. Πρέπει όμως να μας αντιμετωπίσουν πιο δίκαια» δήλωσε ο Trump στον απόηχο πληροφοριών του πρακτορείου Axios, που ήθελαν την αμερικανική κυβέρνηση να εξετάζει την αποχώρηση από το διεθνή οργανισμό.
Πριν ακόμη προχωρήσει στη δήλωση ο Αμερικανός πρόεδρος, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου είχαν προσπαθήσει να διασκεδάσουν τις ανησυχίες, ενώ και ο υπουργός Οικονομικών, Steven Munchin, είχε κάνει λόγο για «υπερβολές».
Ο Trump μίλησε για το θέμα στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο προεδρικό αεροσκάφος Air Force One κατά το ταξίδι του προς το Νιου Τζέρσι. Η επισήμανση αυτή έρχεται ένα μήνα μετά την επιβολή δασμών σε κορυφαίους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ, αλλά και λίγες ώρες μετά την επιβεβαίωση του Καναδά ότι προχωρά σε αντίποινα, με επιβολή δασμών σε αμερικανικά προϊόντα. αξίας 12,6 δισ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης