Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καλογήρου (περιφερειάρχης Β. Αιγαίου): Θετική η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Καλογήρου (περιφερειάρχης Β. Αιγαίου): Θετική η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά
«Η απόφαση αυτή επαναφέρει με τον τρόπο της τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα ύπαρξης καθεστώτος μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας», σύμφωνα με την Χρ. Καλογήρου
«Θετική» χαρακτηρίζει η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου,  Χρ. Καλογήρου, την απόφαση διατήρησης του μειωμένου ΦΠΑ στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο, σε συνδυασμό με την απόφαση για την αύξηση των Ευρωπαϊκών πόρων για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2021- 2027 του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, από 325 εκατ. ευρώ που είναι την παρούσα Προγραμματική Περίοδο 2014- 2020, σε 660 εκατ. ευρώ.
Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χρ. Καλογήρου, μιλώντας στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων υπογράμμισε ότι με την απόφαση «μέσα σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία δε θα επιβαρυνθεί περαιτέρω η καθημερινότητα των ανθρώπων στα τρία νησιά πρώτης γραμμής στο βόρειο Αιγαίο και η τοπική οικονομία».
Κατά την ίδια, «η απόφαση αυτή επαναφέρει με τον τρόπο της τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα ύπαρξης καθεστώτος μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας».
 «Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την απόφαση για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021- 2027 που εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο είναι μια θετική εξέλιξη», τόνισε η κ. Καλογήρου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης