Τελευταία Νέα
Διεθνή

General Motors: Οι δασμοί στις εισαγωγές οχημάτων θα πλήξουν την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία

General Motors: Οι δασμοί στις εισαγωγές οχημάτων θα πλήξουν την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία
Tο 30% των οχημάτων της General Motors, που πωλήθηκαν στις ΗΠΑ το 2017, κατασκευάστηκαν στο εξωτερικό
Οι δασμοί για τα εισαγόμενα αυτοκίνητα, τους οποίους εξετάζει η κυβέρνηση Trump, πιθανότατα θα κοστίσουν θέσεις εργασίας και θα οδηγήσουν σε μία «μικρότερη General Motors», όπως προειδοποιεί η ίδια η αμερικανική εταιρεία, που εκφράζει φόβους, πως η απόφαση αυτή θα απομονώσει τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ από την παγκόσμια αγορά.       
Η αμερικανική κυβέρνηση ξεκίνησε τον Μάιο του 2018 έρευνα για το αν τα εισαγόμενα οχήματα αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια ενώ ο Trump έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι θα επιβάλει δασμούς 20%  στην εισαγωγή οχημάτων.
Η μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία εκτιμά, πως οι δασμοί αυτοί θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε «μικρότερη General Motors», μειωμένη παρουσία στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και απώλεια θέσεων εργασίας.
Οι αυξημένοι δασμοί θα μπορούσαν επίσης να αυξήσουν τις τιμές των οχημάτων και να μειώσουν τις πωλήσεις, σημειώνει η General Motors, όπως αναφέρει το Reuters.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, το 30% των οχημάτων της General Motors, που πωλήθηκαν στις ΗΠΑ το 2017, κατασκευάστηκαν στο εξωτερικό, σύμφωνα με το Κέντρο Αυτοκινητοβιομηχανίας με έδρα το Μίτσιγκαν.
Το 80%των οχημάτων αυτών προέρχονταν από τον Καναδά και το Μεξικό, ενώ τα υπόλοιπα από την Ευρώπη και την Κίνα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης