Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Σχέδια επί χάρτου» από το Ιράν για να προστατεύσει την οικονομία του από τις αμερικανικές κυρώσεις

«Σχέδια επί χάρτου» από το Ιράν για να προστατεύσει την οικονομία του από τις αμερικανικές κυρώσεις
Από τον Μάιο του 2018, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump αποχώρησε από τη διεθνή πυρηνική συμφωνία και επανέφερε τις οικονομικές κυρώσεις, το νόμισμα του Ιράν, rial, έχασε το 40% της αξίας του
Το Ιράν μελετά τρόπους για να συνεχίσει να εξάγει πετρέλαιο και άλλα μέτρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών κυρώσεων των ΗΠΑ, ανέφερε σήμερα (30/6/2018) το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
Από τον Μάιο του 2018, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump αποχώρησε από τη διεθνή πυρηνική συμφωνία και επανέφερε τις οικονομικές κυρώσεις, το νόμισμα του Ιράν, rial, έχασε το 40% της αξίας της ενώ προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα στο εμπόριο της χώρας και κύματα δυσαρέσκειας.
Μιλώντας μετά από τρεις ημέρες διαμαρτυριών, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Ayatollah Ali Khamenei δήλωσε ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ είχαν ως στόχο να στρέψουν τους Ιρανούς ενάντια στην κυβέρνησή τους.
«Ασκούν οικονομικές πιέσεις για να διαχωρίσουν το κράτος από τον πληθυσμό»,σημείωσε ο Khamenei, εκτιμώντας πάντως ότι, η αυτή η προσπάθεια θα αποτύχει όπως άλλες στο παρελθόν από πέντε προκατόχους του Trump.
Με την επαναφορά των κυρώσεων από τις ΗΠΑ που ενδέχεται να καταστήσουν όλο και πιο δύσκολη την πρόσβαση  του Ιράν στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ο πρόεδρος Hassan Rouhani συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Κοινοβουλίου για να συζητήσουν τα αντίμετρα.
«Εξετάστηκαν διάφορα σενάρια απειλών για την ιρανική οικονομία από την αμερικανική κυβέρνηση και ελήφθησαν τα κατάλληλα μέτρα για την προετοιμασία πιθανών κυρώσεων από τις ΗΠΑ και για την αποφυγή των αρνητικών επιπτώσεων τους», ανέφερε το IRNA, σύμφωνα με το Reuters.
Ένα τέτοιο μέτρο είναι η εξασφάλιση της αυτάρκειας στα καύσιμα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης