Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Προς εκτόνωση η κυβερνητική κρίση – Το CSU καλωσορίζει τις συμφωνίες Merkel για το προσφυγικό

Γερμανία: Προς εκτόνωση η κυβερνητική κρίση – Το CSU καλωσορίζει τις συμφωνίες Merkel για το προσφυγικό
Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Soeder εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις διμερείς συμφωνίες της καγκελαρίου Merkel για το προσφυγικό
Βήμα για την εκτόνωση της κρίσης στον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό.
Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Soeder εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις διμερείς συμφωνίες της καγκελαρίου Merkel για το προσφυγικό, στέλνοντας έτσι μήνυμα ότι, το κόμμα του CSU είναι έτοιμο να υπαναχωρήσει από τη σκληρή του στάση έναντι του CDU.  
«Η εξέλιξη αυτή βρίσκεται απολύτως προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Soeder.
Σύμφωνα με το Reuters, η Merkel υπέγραψε συμφωνίες με 14 χώρες της ΕΕ για την επανεισδοχή αιτούντων άσυλο, προσφύγων.
Η ηγεσία των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) της Βαυαρίας, που προσπαθεί να «επαναπατρίσει» τους  ψηφοφόρους του οι οποίοι κατευθύνθηκαν στο ακροδεξιό κόμμα AfD πριν από τις περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου, συνεδριάζει αύριο (1/7/2018), προκειμένου να αποφασίσει εάν θα αποδεχθεί τις συμφωνίες που πέτυχε η Merkel.  
Μία πιθανή απόρριψη των συμφωνιών αυτών θα μπορούσε να διαρρήξει  άρνηση αυτή θα μπορούσε να διαρρήξει την 70ετή συμμαχία του κόμματος με τους Χριστιανοδημοκράτες της Merkel.
Η διαμάχη για το προσφυγικό, απείλησε τη συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού και αποδυνάμωσε τη Merkel, που βρίσκεται επί 13 χρόνια στην  εξουσία, αναγκάζοντας την καγκελάριο να επιδιώξει ξεχωριστά συμφωνίες με χώρες της ΕΕ, όπως παρατηρεί το Reuters.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης