Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Μάλτα ζήτησε από την ΕΚΤ την ανάκληση της τραπεζικής άδειας της Pilatus Bank, λόγω σκανδάλων

tags :
Η Μάλτα ζήτησε από την ΕΚΤ την ανάκληση της τραπεζικής άδειας της Pilatus Bank, λόγω σκανδάλων
Η Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Μάλτας (MFSA) ανακοίνωσε ότι έχει καταθέσει επίσημα την αίτηση ανάκλησης της άδειας λόγω του κατηγορητηρίου σε βάρος του προέδρου της Ali Sadr Hashemi Nejad
Η εποπτική τραπεζική αρχή της Μάλτας ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) την ανάκληση της τραπεζικής άδειας της Pilatus Bank, της οποίας ο πρόεδρος κατηγορήθηκε νωρίτερα το 2018 από δικαστήριο των ΗΠΑ.
Η Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Μάλτας (MFSA) ανακοίνωσε ότι έχει καταθέσει επίσημα την αίτηση ανάκλησης της άδειας λόγω του κατηγορητηρίου σε βάρος του προέδρου της Ali Sadr Hashemi Nejad και επειδή η τράπεζα είχε ανεπαρκή ρευστότητα.
Ο Sadr συνελήφθη τον Μάρτιο του 2018 για την υποτιθέμενη εμπλοκή του σε ένα σχέδιο για την αποφυγή των οικονομικών κυρώσεων των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν, αναφέρει το Reuters.
H MFSA σημειώνει ότι, η Pilatus Bank «παραβίαζε επίμονα την απαιτούμενη από το νόμο κάλυψη ρευστότητας.
Η Pilatus Bank και η ΕΚΤ δεν έχουν προβεί μέχρι στιγμής σε κάποιο σχόλιο για την εξέλιξη αυτή.
Η ΜFSA, η οποία πάγωσε τα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας μετά το κατηγορητήριο σε βάτος τοθ Sadr, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τους μέχρι να ολοκληρωθούν τα αποτελέσματα της τρέχουσας κοινής έρευνας σχετικά με εικαζόμενη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στην τράπεζα.
Πρόσθεσε ότι τώρα θα περιμένει την αξιολόγηση της ΕΚΤ προτού προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης