Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Αποκάλυψη: Σκάνδαλο ΕΦΚΑ δια χειρός Τάσου Πετρόπουλου και το παρασκήνιο

Αποκάλυψη: Σκάνδαλο ΕΦΚΑ δια χειρός Τάσου Πετρόπουλου και το παρασκήνιο
Το ψέμα Σέμπου στη Βουλή, η απόσπαση της μιας κόρης Καραμπούλια στο γραφείο Πετρόπουλου, η σύμβαση της άλλης με τον ΕΦΚΑ και η σύμπτωση της κοινής έδρας του δικηγορικού γραφείου Σέμπου και της δικηγόρου κόρης του Καραμπούλια
Σε σκάνδαλο πρώτου μεγέθους με σαφείς ευθύνες του Υφυπουργού Εργασίας κου Τάσου Πετρόπουλου και του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ κου Λάμπρου Σέμπου, εξελίσσεται η υπόθεση του δικηγόρου κ. Πάνου Καραμπούλια που είχε προσλάβει ο κ. Σέμπος στο γραφείο του ως νομικό του σύμβουλο ενώ χρωστούσε στον ΕΦΚΑ ποσό της τάξεως των 150.000 ευρώ.
Ειδικότερα ο κ. Σέμπος απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών της ΝΔ και κυρίως του κου Γιάννη Βρούτση ανέφερε πως ο κ. Καραμπούλιας έχει παραιτηθεί από τη θέση από τις 15 Ιουνίου.
Είναι όμως αληθές αυτό; Όχι αν λάβουμε υπό όψιν μας ότι δεν έχουν κανένα απολύτως λόγο να πει ψέματα η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα σε ανακοίνωσή της με ημερομηνία 27 Ιουνίου 2018 αναφέρει πως «στη συνάντηση της ΑΣΜ με τον εκπρόσωπο του ΕΦΚΑ, Κο Παναγιώτη Καραμπούλια - Νομικό Σύμβουλο του Υποδιοικητή κου Λ. Σέμπου - που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, συζητήθηκαν τα εξής ζητήματα που αφορούν άμεσα την πλειοψηφία των μηχανικών:
Τέθηκε το θέμα των προϋποθέσεων ενεργοποίησης της Δ.Ε. Μηχανικών ΕΦΚΑ. Σύμφωνα με τον Κο Καραμπούλια, η απόδοση αρμοδιοτήτων στην εν λόγω επιτροπή καθυστερεί καθώς συνεχίζει να εκκρεμεί εκ μέρους του Προέδρου του ΔΣΑ Κου Βερβεσού η αποστολή εγγράφου προς τον ΕΦΚΑ (που θα προσδιορίζει τις κρινόμενες ως αναγκαίες, από πλευράς του ΔΣΑ, αρμοδιότητες της επιτροπής).
Εφόσον το απαιτούμενο έγγραφο παραληφθεί από την διοίκηση του ΕΦΚΑ και αφού γίνει ο συντονισμός των εγγράφων των Κων Μακέδου και Βερβεσού (πρόεδρων της ΔΕ Μηχανικών και του ΔΣΑ, αντίστοιχα) θα καταστεί εφικτή η έκδοση Εγκυκλίου - ενιαίας για όλους τους ασφαλισμένους του πρώην ΕΤΑΑ - από τον υποδιοικητή του ΕΦΚΑ Κο Σέμπο (χωρίς την απαίτηση ενεργειών εκ μέρους του υπουργείου).
Η αναμενόμενη εγκύκλιος, συμπληρώνοντας το άρθρο 24 του Ν.2690/99, θα συγκεκριμενοποιήσει τα θέματα των αιτήσεων θεραπείας των ασφαλισμένων που θα εμπίπτουν προς εξέταση στην δικαιοδοσία της εν λόγω Διοικούσας Επιτροπής…».
Όπως γίνεται αντιληπτό ο κ Καραμπούλιας εμφανίζεται όχι απλά ως δικηγόρος αλλά ως εκπρόσωπος του κ. Σέμπου στις 18 Ιουνίου ημέρα που κατά τον κ.Σέμπο είχε παραιτηθεί.
Η σχέση του κ. Καραμπούλια όμως τόσο με τον κ. Σέμπο όσο και τον Πετρόπουλο φαίνεται να μην είναι απλά μια τυχαία επαγγελματική σχέση
Ειδικότερα σύμφωνα με το ΦΕΚ ΥΟΟΔ 120/2017 που εκδόθηκε στις 15 Μαρτίου του 2017 προκύπτει ότι «Με την αριθμ. 8880/Δ9.2835/24-02-2017 απόφαση της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αποσπάται από 1/3/2017 η Καραμπούλια Χριστίνα του Παναγιώτη με Α.ΔΤ. ΑΕ728288, υπάλληλος κατηγορίας ΔΕ Διοικητικού με βαθμό Γ΄ του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) στο πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε προσωρινή ομοιόβαθμη θέση, η οποία συνιστάται με την απόφαση απόσπασης, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 55, 56 και 57 του π.δ. 63/2005 σε συνδυασμό με το άρθρο 23 του ν. 4320/2015.
Ο χρόνος απόσπασης λογίζεται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας στην υπηρεσία από την οποία αποσπάται».
Πρόκειται για την κόρη του κου Καραμπούλια της οποίας η απόσπαση στο γραφείο Πετρόπουλου γίνεται λίγες εβδομάδες μετά από την πρόσληψη του πατέρα της.
Ταυτόχρονα η άλλη κόρη του κου Καραμπούλια δικηγόρος Αγρινίου κα Γιολάντα Καραμπούλια που διατηρεί έδρα στην ίδια διεύθυνση με τον πατέρα της στον Αγρίνιο με το υπ αρ. 36304/2017 συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο του συμβολαιογράφου Παναγή  καθίσταται εξωτερικός συνεργάτης του ΕΦΚΑ.
Προφανώς όλα αυτά είναι απολύτως τυχαία. Όπως τυχαίο μπορεί να είναι και το γεγονός ότι στο 11888 η κα Γιολάντα Καραμπούλια εμφανίζεται ως δικηγόρος που έχει ως έδρα γραφείο που στεγάζεται στην οδό Ακαδημίας αριθμός 61 .
Όλως τυχαία η διεύθυνση και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το ίδιο με τη διεύθυνση και το τηλέφωνο του κου Λάμπρου Σέμπου όταν ασκούσε δικηγορία.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης