Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κορυφώνεται ο πόλεμος στην υγεία – Σφήνα Αποστολόπουλου στο Υγεία και το Ερρ. Ντυνάν

Κορυφώνεται ο πόλεμος στην υγεία – Σφήνα Αποστολόπουλου στο Υγεία και το Ερρ. Ντυνάν
H G. Apostolopoulos Holdings, μπήκε σφήνα στις διαπραγματεύσεις του Υγεία το CVC, προσφέροντας τίμημα 0.95 ευρώ ανά μετοχή
Κορυφώνεται ο πόλεμος για την απόκτηση των νοσοκομειακών μονάδων της χώρας, όπως αποδεικνύει η σφήνα της τελευταίας στιγμή της G. Apostolopoulos Holdings, για την απόκτηση του Υγεία αλλά και τους μεγάλου ενδιαφέροντος που υπήρξε για το Ερρίκος Ντυνάν.
Το περασμένο Σάββατο η G. Apostolopoulos Holdings, μπήκε σφήνα στις διαπραγματεύσεις του Υγεία το CVC, προσφέροντας τίμημα 0,95 ευρώ ανά μετοχή.
Ένα τίμημα, υψηλότερο από αυτό που είχε προσφέρει η CVC, τη στιγμή που η πρόταση αυτή υποστηρίζεται από μεγάλο αμερικανικό fund.
Η Αποστολόπουλος η οποία τις τελευταίες ημέρες προχώρησε ακόμη και σε κατάθεση αγωγής
κατά της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, της διοίκησης της MIG  της διοίκησης του Υγεία, στην οποία υποστηρίζει ότι κακώς αποκλείστηκαν οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι από τη διαδικασία πώλησης του Υγεία και συζητήθηκε μόνο με έναν, με το CVC.
Στην αγωγή μάλιστα ισχυρίζεται ότι δολίως και σκοπίμως αποκλείστηκαν ο όμιλος Αποστολόπουλου όπως και κάθε άλλος ενδιαφερόμενος και δεν παρασχέθηκε η ενημέρωση την οποία είχε το CVC.
Σκληρή ήταν  η αντίδραση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η τράπεζα έκανε λόγο για «ανυπόστατες αιτιάσεις και σενάρια συνωμοσίας», που περιλαμβάνονται στα δικόγραφα, τα οποία «δεν συντελούν στη διαμόρφωση εικόνας σοβαρού επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, ιδίως όταν δεν συνοδεύονται από υψηλότερη δεσμευτική προσφορά με πιστοποίηση ύπαρξης των αναγκαίων κεφαλαίων». Η Τράπεζα Πειραιώς ανέφερε επίσης ότι «δεν είχε συμμετοχή στη διαδικασία πώλησης του “Υγεία”» και οι αποφάσεις είναι ευθύνη της διοίκησης της MIG, ενώ καταλήγει ότι δεν προτίθεται να επιτρέψει τη δυσφήμησή της. Στο πλαίσιο αυτό, μελετά τις νομικές ενέργειες για προάσπιση των επιχειρηματικών δικαιωμάτων της, της καλής φήμης της και του συμφέροντος των μετόχων της.
Τη  Δευτέρα πάντως αναμένεται η επίσημη τοποθέτηση της ΜIG επί του θέματος.
Eκτός από τη μάχη για το Υγεία, μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί και για το Ερρίκος Ντυνάν καθώς  περισσότερα από 20 διεθνή funds και εγχώριοι Όμιλοι από τον χώρο της Υγείας αλλά και του Real Estate εκδήλωσαν ενδιαφέρον.
Μεταξύ αυτών το fund CVC που έχει επενδύσει στο Metropolitan, στον όμιλο Ιασώ και διεκδικεί το όμιλο Υγεία, το Ιατρικό Αθηνών, η Ευρωκλινική αλλά και εγχώριες εταιρείες επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ).
Η προθεσμία υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών λήγει στις 23 Ιουλίου, ενώ στόχος είναι η πώληση του Ερρίκος Ντυνάν να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Οκτώβρη.

MIG: Θα εξετάσουμε την πρόταση Αποστολόπουλου για την εξαγορά του Υγεία

Η MIG θα εξετάσει την πρόταση της «Γ. Αποστολόπουλος Συμμετοχών Α.Ε.» για την εξαγορά του πακέτου μετοχών του Υγεία, αναφέρει η εισηγμένη σε ανακοίνωσή της.
Όπως τονίζεται, η Marfin Investment Group ανακοίνωσε ότι το Σάββατο, 30.6.2018 έλαβε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την εταιρία «Γ. Αποστολόπουλος Συμμετοχών Α.Ε.» πρόταση εξαγοράς του συνολικού πακέτου μετοχών της MIG στο Υγεία, με τιμή αναφοράς €0,95 ανά μετοχή υπό την αίρεση διενέργειας σχετικού οικονομικού και νομικού ελέγχου του Υγεία.
Η πρόταση εξαγοράς βασίζεται σε μη δεσμευτική προσφορά για την χρηματοδότηση της πρότασης από την «H.I.G. Capital International».
Η πρόταση της Αποστολόπουλος Συμμετοχών θα τεθεί υπόψιν των αρμοδίων οργάνων της MIG τα οποία θα λάβουν σχετικές αποφάσεις για την περαιτέρω διαδικασία, τονίζει στην ανακοίνωσή της η Marfin Investment Group.

Αποστολόπουλος: Καταθέσαμε πρόταση για το Υγεία - Στόχος η διατήρηση της ελληνικότητας στον κλάδο

Βασικός στόχος και επιδίωξη της Γ. Αποστολόπουλος Εταιρίας Συμμετοχών παραμένει η διατήρηση της Ελληνικότητας του κλάδου υγείας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, στην οποία ανακοινώνει την επίσημη πρόταση εξαγοράς των μετοχών του Υγεία.
Όπως αναφέρεται, το Σάββατο 30/06/2018, η Γ. Αποστολόπουλος Εταιρία Συμμετοχών κατέθεσε στο ΔΣ της MIG επίσημη πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών του Διαγνωστικού & Θεραπευτικού Κέντρου Αθηνών Υγεία Α.Ε. (ΥΓΕΙΑ Α.Ε.).
Το τίμημα που προσφέρθηκε αντιστοιχεί σε 0,95 € ανά μετοχή, τοις μετρητοίς, και είναι υψηλότερο από το αντίστοιχο τίμημα που έχει προσφερθεί από το κερδοσκοπικό fund CVC.
Βασικός στόχος και επιδίωξη της Γ. Αποστολόπουλος Εταιρίας Συμμετοχών παραμένει η διατήρηση της Ελληνικότητας του κλάδου υγείας, η προάσπιση της Ελληνικής ιατρικής και η διατήρηση του υψηλού επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας προς τον Έλληνα ασθενή, με παράλληλη διασφάλιση των υφισταμένων σχέσεων και συνθηκών συνεργασίας με τους συνεργάτες Ιατρούς και τις ασφαλιστικές εταιρείες.
Η πρόταση υποστηρίζεται από το μεγάλο Αμερικανικό Fund H.I.G.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης