Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ένα «διαζύγιο» και μια υπόσχεση για μελλοντική… διάσταση κλυδωνίζουν την πολιτική σκηνή - Χάος στα μικρά κόμματα

Ένα «διαζύγιο» και μια υπόσχεση για μελλοντική… διάσταση κλυδωνίζουν την πολιτική σκηνή - Χάος στα μικρά κόμματα
Το Σκοπιανό εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις και διεργασίες στα κόμματα της αντιπολίτευσης με τον Σταύρο Θεοδωράκη να ανακοινώνει το «διαζύγιο» του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής
Με ένα «διαζύγιο» κι ένα «γάμο υπό προϋποθέσεις» αποτιμώνται η Μεγάλη Συνέλευση των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) του Ποταμιού και το Εθνικό Συμβούλιο των Ανεξαρτητων Ελλήνων. Αμφότεροι συνεδρίασαν την Κυριακή στον απόηχο της συμφωνίας των Πρεσπών η οποία καθώς φαίνεται, λειτουργεί ως καταλύτης πολιτικών διεργασιών στα κόμματα.
Ο Πάνος Καμμένος προέβη σε μια ύστατη προσπάθεια να συσπειρώσει τους ΑΝΕΛ που το τελευταίο διάστημα φυλλορροούν από στελέχη καθώς η συμφωνία Αθήνας - Σκοπίων προκάλεσε τριγμούς στη συγκυβέρνηση εξαιτίας της ανεξαρτητοποίησης δύο βουλευτών του συγκυβερνώντος κόμματος αλλά και της μαζικής αποχώρησης στελεχών του σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε ρητά ότι θα ρίξει την κυβέρνηση αν και όταν θα έρθει η συμφωνία των Πρεσπών για επικύρωση στη Βουλή.
Μια κίνηση, εκ του ασφαλούς, υποστηρίζουν οι «κακές γλώσσες» καθώς ο ίδιος θεωρεί δεδομένο ότι δεν πρόκειται να φτάσει στο ελληνικό κοινοβούλιο γιατί ο Zoran Zaev δεν θα ξεπεράσει τους σκοπέλους που έχει μπροστά του με το δημοψήφισμα και τη συνταγματική αναθεώρηση, οπότε η γείτονα δεν θα αποδεχτεί τη συμφωνία.
Επιπροσθέτως, ο Πάνος Καμμένος επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά των δύο βουλευτών που ανεξαρτητοποιήθηκαν ενώ μίλησε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους περί αποστασίας και χρηματισμού βουλευτών.
Ο χρόνος θα δείξει, αν η επιχειρηματολογία που ανέπτυξε στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος, θα είναι πειστική και ικανή να ανακόψει την κατηφόρα που έχουν πάρει αυτή τη στιγμή οι ΑΝΕΛ και επιπλέον αν θα ακολουθήσουν κι άλλοι τους δύο βουλευτές που αποχώρησαν.
Το Σκοπιανό εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις και διεργασίες στα κόμματα της αντιπολίτευσης με τον Σταύρο Θεοδωράκη να ανακοινώνει το «διαζύγιο» του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής και παράλληλα να εξαγγέλει συνέδριο του κόμματός του τον Οκτώβριο για τις επόμενες κινήσεις ενόψει τον εκλογών.
Μόλις, πριν ένα χρόνο, η Μεγάλη Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Ποταμιού είχε αποφασίσει τη συνεργασία με τους άλλους φορείς και το ΠΑΣΟΚ σε αυτό που ακολούθησε ως Κίνημα Αλλαγής.
Την Κυριακή,  αποφάσισαν την απεμπλοκή τους από το εν λόγω εγχείρημα της Κεντροαριστεράς καθώς μέτρησαν τι τους ενώνει και τι τους χωρίζει με τη ζυγαριά να γέρνει επικίνδυνα προς τις διαμετρικά αντίθετες απόψεις που εκφράζουν το τελευταίο διάστημα ο Σταύρος Θεοδωράκης και η Φώφη Γεννηματά σε κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα.
Το Ποτάμι, ακολουθεί πλέον, αυτόνομη πορεία.
Το ζητούμενο για την Σεβαστουπόλεως, είναι να χαράξει το επόμενο διάστημα, το στίγμα της στην πολιτική σκηνή, αναζητώντας τρόπους ώστε να βρει τον δικό της χώρο στο Κέντρο, εκπροσωπώντας μια ικανή μερίδα πολιτών, όπως υποστηρίζουν στελέχη του Ποταμιού, που δεν θέλει να μετακινηθεί ούτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε προς τη ΝΔ αλλά συνάμα, δεν δείχνει διάθεση να ακολουθήσει το ΚΙΝΑΛ.
Η εξίσωση φαντάζει ανέφικτο να επιλυθεί με τα σημερινά δεδομένα, υποστηρίζουν πολιτικοί παράγοντες αλλά και πηγές ακόμη και στη Σεβαστουπόλεως ωστόσο, στο Ποτάμι δηλώνουν ότι θα το επιχειρήσουν.
Παράλληλα στο συνέδριο που εξήγγειλε ότι θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο, ο Σταύρος Θεοδωράκης, μένει να δούμε αν θα υπάρξουν νέες συνεργασίες και αν θα τεθεί θέμα ηγεσίας.
Προς το παρόν, δεν υπάρχει άλλος διεκδικητής για την αρχηγία του Ποταμιού.
Σε κάθε περίπτωση, όποια κι αν είναι η εξέλιξη του Ποταμιού, συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη, επιμένουν ότι δεν θα γίνουν αρωγοί της κυβέρνησης και δεν πρόκειται να αποκαταστήσουν τον Πάνο Καμμένο.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης