Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Διαγωνιστική διαδικασία για νέο πρόεδρο θα ξεκινήσει η Eurobank που θα είναι έλληνας

tags :
Διαγωνιστική διαδικασία για νέο πρόεδρο θα ξεκινήσει η Eurobank που θα είναι έλληνας
Η Επιτροπή Υποψηφιοτήτων που προεδρεύει η Ιταλίδα Lucrezia Reichlin θα διερευνήσει υποψήφιους προέδρους με βασική κατάληξη ο νέος τελικός πρόεδρος να είναι έλληνας όχι ο Ιρλανδός
Διαγωνιστική διαδικασία για νέο πρόεδρο θα πραγματοποιηθεί στην Eurobank μετά την αποχώρηση του νυν προέδρου της τράπεζας Νίκου Καραμούζη.
Με βάση την διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα συμβούν τα εξής
1)Θα προηγηθεί η αποχώρηση Ν. Καραμούζη από την θέση του προέδρου
2)Θα υπάρξει ένα μεταβατικό διάστημα όπου κάποιο μέλος του διοικητικού συμβουλίου θα αναλάβει Πρόεδρος – μεταβατικός –
3)Εν συνεχεία η Επιτροπή Υποψηφιοτήτων που προεδρεύει η Ιταλίδα Lucrezia Reichlin θα διερευνήσει υποψήφιους προέδρους με βασική κατάληξη ο νέος τελικός πρόεδρος να είναι έλληνας όχι ο Ιρλανδός που είχε προταθεί αρχικά.
Μια συμφωνία κυρίων που φαίνεται ότι όλες οι τράπεζες τηρούν είναι ο Πρόεδρος που είναι μη εκτελεστικός να είναι έλληνας ή να μιλάει άπταιστα ελληνικά.
Π.χ. ο Μιχαηλίδης ο πρόεδρος της Εθνικής είναι Κύπριος αλλά μιλάει ελληνικά και λόγω της συγγένειας Ελλάδος – Κύπρου προτάθηκε τελικώς για πρόεδρος.
Αξίζει να αναφερθεί ότι Lucrezia Reichlin – όπως έχει ήδη επισημάνει το bankingnews – έχει ταχθεί υπέρ της «ανεξαρτησίας» των μελών του ΔΣ από το Fairfax.

Υποσημείωση

Ο νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών – τους προσεχείς μήνες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο - θα είναι ο Γιώργος Χαντζηνικολάου ο σημερινός πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς.
Η πιθανότητα να είναι ο Χαντζηνικολάου είναι 99,99%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης