Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Υποχώρησε χαμηλά 16 μηνών ο μεταποιητικός κλάδος τον Ιούνιο 2018 - Στις 52,5 μονάδες ο PMI

Γαλλία: Υποχώρησε χαμηλά 16 μηνών ο μεταποιητικός κλάδος τον Ιούνιο 2018 - Στις 52,5 μονάδες ο PMI
Τόσο η παραγωγή του κλάδου όσο και οι νέες επιχειρήσεις σημείωσαν ασθενέσθερους ρυθμούς ανάπτυξης
Νέα επιβράδυνση κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος της Γαλλίας για τον Ιούνιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (2/7) στοιχεία της Markit, με τον δείκτη να αναπτύσσεται με τους βραδύτερους ρυθμούς από τον Φεβρουάριο του 2017.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 52,5 μονάδες, έναντι 54,5 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 μηνών, εν μέσω μετριοπαθούς ανάπτυξης στις επιχειρηματικές συνθήκες.
Η παραγωγή του κλάδου αυξήθηκε με τους ασθενέσθερους ρυθμούς από το 2016, καθώς οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ότι η υποτονική ζήτηση έβαλε «φρένο» στο πρόγραμμα παραγωγής.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η άνοδος στις νέες εργασίες να είναι η μικρότερη των τελευταίων δύο ετών, εν μέσω επιβράδυνσης στην ανάπτυξης της εξωτερικής ζήτησης, με την Κίνα να αποτελεί τη μοναδική εξαίρεση.
Παρά την επιβράδυνση των νέων παραγγελιών, οι επιχειρήσεις ανέφεραν μία σταθερή άνοδο στην απασχόληση του κλάδου, ενώ παράλληλα ο πληθωρισμός στο κόστος εισροών ήταν ο υψηλότερος των τελευταίων τεσσάρων μηνών.
«Τα στοιχεία του Ιουνίου αποκάλυψαν ότι η ανάπτυξη τους μεταποιητικού κλάδου συνεχίζει να χάνει τη δυναμική της στη Γαλλία, με τις γενικότερες συνθήκες τον επιχειρήσεων να βελτιώνονται με τον βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων 16 μηνών», σχολίασε ο αναπληρωτής διευθυντής της Markit, Tim Moore, προσθέτοντας παράλληλα ότι «οι εξαγωγές αυξήθηκαν οριακά τον Ιούνιο, συμβάλλοντας στην ασθενέσθερη άνοδο των νέων εργασιών από το φθινόπωρο του 2016».
«Το πιο ανησυχιτικό είναι ότι η επιβράδυνση στις νέες επιχειρήσεις συνοδεύτηκε από μία απότομη αύξηση στο κόστος εισροών, με τους συμμετέχοντες της έρευνας να αναφέρονται στην αύξηση των τιμών στα προϊόντα χάλυβα και αλουμινίου», τόνισε ο Moore.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης