Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Νέα τάξη πραγμάτων στη Γερμανία - Αποχαιρετήστε το παλιό κομματικό σύστημα

Spiegel: Νέα τάξη πραγμάτων στη Γερμανία - Αποχαιρετήστε το παλιό κομματικό σύστημα
Συνιστά πάντα ρίσκο να αντικαταστήσει κανείς ένα δοκιμασμένο σύστημα με μια νέα τάξη πραγμάτων τα προτερήματα της οποίας δεν είναι ακόμη εμφανή
Για το τέλος του παλαιού κομματικού συστήματος στη Γερμανία κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό Spiegel, με φόντο την κυβερνητική κρίση που πλήττει τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Χθες το βράδυ δρομολογήθηκε ο οριστικός αποχαιρετισμός της παλιάς Γερμανίας.
Δεν χρειάζεται να δραματοποιεί κανείς την κατάσταση πέραν του δέοντος.
Στην Ολλανδία εκπροσωπούνται περισσότερα από 12 κόμματα στη Βουλή και παρά ταύτα η χώρα κυβερνάται καλά», σημειώνει το Spiegel.
Προειδοποιεί ωστόσο, ότι συνιστά πάντα ρίσκο να αντικαταστήσει κανείς ένα δοκιμασμένο σύστημα με μια νέα τάξη πραγμάτων τα προτερήματα της οποίας δεν είναι ακόμη εμφανή.
Η ειρωνεία της ιστορίας έγκειται στο ότι τις πένθιμες καμπάνες του παλιού κομματικού συστήματος σήμανε ακριβώς εκείνο το κόμμα που ήθελε όσο κανέναν άλλο να το διατηρήσει, τονίζεται.
«Σε αντίθεση με τη Μerkel, το CSU δεν ήθελε να παραδώσει το δεξιό άκρο του δημοκρατικού τόξου σε άλλο κόμμα.
Επί της αρχής ήταν η σωστή θέση.
Ωστόσο η πρακτική υλοποίησή της απαιτούσε μια ιδιαίτερη πολιτική επιδεξιότητα την οποία δεν διαθέτει η ηγεσία των Χριστιανοκοινωνιστών. ις επιπτώσεις (ενν. αυτής της αδυναμίας) πρέπει να τις επωμιστεί τώρα ολόκληρη η χώρα», αναφέρει το Spiegel.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης