Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Έχουν «κρεμάσει» τα γραφήματα - Ανησυχητικά τα μηνύματα για το ΧΑ - Ζητούνται επειγόντως επενδυτές

Έχουν «κρεμάσει» τα γραφήματα - Ανησυχητικά τα μηνύματα για το ΧΑ - Ζητούνται επειγόντως επενδυτές
Σε απαξίωση δείκτες και μετοχές – Βλέπει τις 735 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με την επόμενη στήριξη να είναι στις 700 μονάδες
Εδώ και αρκετό καιρό όσοι παρακολουθούν τα γραφήματα μετοχών και δεικτών έχουν χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου.
Το ΧΑ έχει χαλάσει την τεχνική του εικόνα και η αδυναμία να δώσει πειστική αντίδραση και να προσελκύσει επενδυτές αυξάνει τις ανησυχίες για τη συνέχεια.
Η προσέλκυση των 735 μονάδων είναι ο πρώτος στόχος για τους τεχνικούς αναλυτές και αν δεν αλλάξει το κλίμα δεν αποκλείουν η επόμενη μάχη να δοθεί στο οχυρό των 700 μονάδων.
Ελάχιστα γραφήματα μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης δείχνουν ότι η μετοχή είναι πάνω από τον κινητό μέσο των 200 ημερών.
Μεταξύ αυτών της Φουρλής, η οποία συνεχίζει τη συσσώρευση μεταξύ 5,75 – 6 ευρώ, του ΟΛΠ, της Τέρνα Ενεργειακής (εντυπωσιακή τουλάχιστον η χθεσινή πορεία της) και της Coca Cola που όμως βρίσκεται οριακά υψηλότερα.
Ο γενικός δείκτης εδώ και μέρες βρίσκεται κάτω από το ανοδικό κανάλι και αδυνατεί να εισέλθει ξανά μέσα σε αυτό.
Αναλυτές σημειώνουν πως κάποια γραφήματα δείχνουν να «διασταυρώνονται» κινητοί μέσοι και στέλνουν μήνυμα περαιτέρω πτώσης.
Στην επιβάρυνση της τεχνικής εικόνας βοήθησε και η αποκοπή μερισμάτων αρκετών μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Στον Τιτάνα έγινε χθες (2/7) μία προσπάθεια να ξεπεράσει η μετοχή τον κινητό των 200 ημερών αλλά τελικά λόγω και του κακού κλίματος η μετοχή έκλεισε σημαντικά χαμηλότερα.
Στην Aegean υπήρξε σημαντική πτώση στις τελευταίες συνεδριάσεις λόγω και των εξελίξεων με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ηλεκτρονική κράτηση και διανομή εισιτηρίων.
Η μετοχή βρίσκεται στα 8,20 ευρώ με τον κινητό να είναι στα 8,56 ευρώ.
Τα ΕΛΠΕ λόγω μερίσματος χθες απομακρύνθηκαν περαιτέρω από τον 200άρη, ενώ και ο ΟΤΕ έχει μία σημαντική απόσταση.
Ο ΟΠΑΠ παραμένει κάτω από τον 200άρη με προσπάθειες να τον προσεγγίσει ξανά, χωρίς όμως να έχει καταγραφεί θετικό αποτέλεσμα.
Η Jumbo είχε ακουμπήσει μία στήριξη και αντέδρασε ανοδικά στις προηγούμενες συνεδριάσεις και αν συνεχίσει την ανοδική κίνηση ίσως τον προσεγγίσει ή τον ξεπεράσει.
Η μετοχή είναι στα 13,84 ευρώ και ο 200άρης στα 14,48 ευρώ.
Η Lamda έχει απόσταση από τον κινητό, ενώ η απόσταση της ΔΕΗ είναι μεγαλύτερη και το γράφημα αποτυπώνει την μεγάλη πτώση της μετοχής, η οποία προσεγγίζει τα χαμηλά Δεκεμβρίου.
Απόσταση έχει και η ΕΥΔΑΠ, ενώ η Viohalco πέρασε πριν από λίγες συνεδριάσεις κάτω από τον κινητό των 200 ημερών.
Τα ίδια σχόλια κάνει κάποιος και για την ΕΧΑΕ, η οποία προσεγγίζει επίπεδα από τα οποία αρκετές φορές στο παρελθόν έδωσε αντίδραση.
Αρνητικά μηνύματα στέλνει και το γράφημα της Motor Oil.
Η απουσία επενδυτών επιβαρύνει την εικόνα στο ΧΑ, με τα στελέχη της αγοράς να αναφέρουν πως δεν υπάρχουν θετικές ειδήσεις που θα μπορούσαν να φέρουν επενδυτές.
Το αφήγημα του τέλους των μνημονίων, η καθαρή έξοδος και η συμφωνία για το χρέος δεν ενθουσίασαν και το ερώτημα είναι ποια θα μπορούσε να είναι η είδηση που θα άλλαζε τα δεδομένα;

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης