Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Απών» από το υπουργικό συμβούλιο ο Καμμένος - Προτίμησε εκδήλωση της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων! - Έκτακτη συνέντευξη Τύπου αύριο 3/7

«Απών» από το υπουργικό συμβούλιο ο Καμμένος - Προτίμησε εκδήλωση της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων! - Έκτακτη συνέντευξη Τύπου αύριο 3/7
Φουντώνουν τα σενάρια νέας κόντρας και αστάθειας στην κυβέρνηση
Αρκετά ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι ο υπουργός Άμυνας και επικεφαλής των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, προτίμησε να μην παραβρεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε σήμερα (2/7), καθώς είχε... άλλες δουλειές.
Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί από τον κ. Καμμένο ότι ήταν... πολύ απασχολημένος για να συμμετάσχει στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Καμμένος βρίσκονταν στο Κοινοβούλιο όταν ξεκίνησε το Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά παρέμεινε στα γραφεία του κόμματός του, επικαλούμενος «αναγκαίες και κρίσιμες τηλεφωνικές επικοινωνίες που έπρεπε να γίνουν».
Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι -ενώ το Υπουργικό Συμβούλιο βρίσκονταν σε εξέλιξη- ο κ. Καμμένος, αφού ολοκλήρωσε τις τηλεφωνικές του επικοινωνίες, προτίμησε να αποχωρήσει από τη Βουλή, προκειμένου να παεραστεί στην τελετή αποφοίτησης της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.
Αν και ο ίδιος ο κ. Καμμένος, απαντώντας σε δημοσιογράφους, τόνισε ότι δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα με την απουσία του, το γεγονός ότι αυτή καταγράφεται σε λιγότερο από 24 ώρες μετά τη συνεδρίαση των ΑΝΕΛ -πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1η Ιουλίου 2018- όπου τόνισε ότι εάν το θέμα του Μακεδονικού έρθει στη Βουλή τότε θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση, μάλλον είναι αρκετό για να δημιουργήσει νέες... θεωρίες συνομφωσίας ή έστω ασυμφωνίας.
Παράλληλα κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο κ. Καμμένος φέρεται δυσαρεστημένος από την επιλογή της κυβέρνησης να εκπροσωπηθεί και από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στην κρίσιμη σύνοδο του ΝΑΤΟ, όπου θα γίνει και η πρόσκληση ένταξης της ΠΓΔΜ.

Έκτακτη συνέντευξη αύριο 3/7

Την ίδια ώρα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Καμμένος θα παραχωρήσει αύριο (3/7) το πρωί - στις 8.00 πμ- έκτακτη συνέντευξη Τύπου, για τους συντάκτες του υπουργείου Άμυνας.
Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για μια ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του Υπουργείου σχετικά με τη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ την προηγούμενη εβδομάδα στην οποία συμμετείχε ο ίδιος.
Εντούτοις, δεν αποκλείεται  η αυριανή συνέντευξη τύπου να εντάσσεται στα επικοινωνιακά παιχνίδια του υπουργού που το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως βρίσκεται σε δύσκολη θέση πολιτικά καθώς οι ΑΝΕΛ καταρρέουν δημοσκοπικά μετά τη χορήγηση ψήφου εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα να προχωρήσει στην υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Είναι βέβαιο πως ο κ. Καμμένος θα ερωτηθεί για τις κινήσεις των ΑΝΕΛ στο ζήτημα της Συμφωνίας με την ΠΓΔΜ καθώς για την στάση του στη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ την επόμενη εβδομάδα που θα συζητηθεί το θέμα της ένταξης της γείτονος χώρας στον Οργανισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης